Din ce in ce mai multe voci sustin ca noul coronavirus nu a aparut ”natural”, ci a fost ”scapat” – premeditat sau dintr-o eroare de proportii – de catre cercetatorii chinezi care il studiau intr-un laborator ”de maxima siguranta biologica” aflat la doar cativa kilometri de Wuhan. China contesta o astfel de concluzie, SUA insista asupra ei, cert este ca virusul ucigas a facut si face ravagii in intreaga lume, iar criza medicala fara precedent este departe de a fi incheiata.

Cercetatorii incearca ”decriptarea” COVID-19, numai ca acest demers nu este unul facil. Au aparut noi informatii referitoare la noul coronavirus, iar specialistii afirma ca exista asemanari intre COVID-19, HIV si chiar… Ebola.

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Nanki din Tianjin China, COVID-19 ar contine o ciudata mutatie asemanatoare  si cu HIV, iar aceasta mutatie il transforma intr-un virus cu mult mai contagios, oferindu-i proprietati care nu se regasesc in alte coronavirusuri. Studiul chinez se bazeaza pe cercetari anterioare din India, specialistii concluzionand ca este putin probabil ca boala sa-si fi avut originea in natura. Aceasta vine si pe fondul speculatiilor care transmit ca noul coronavirus isi are originea intr-un laborator de cercetare chinez situat in Wuhan. In timp ce aceste teorii raman neconfirmate, ele nu trebuie respinse si considerate doar teorii ale conspiratiei, informeaza cnn.com.

Specialistii lanseaza avertismente ingrijoratoare

Si totul ar fi plecat de la lilieci, spun specialistii, iar situatia pare  – acum – scapata de sub control.

COVID-19 se raspandeste extrem de rapid si este suficient de mortal pentru a fi o amenintare majora pe termen lung. Noul coronavirus are o lunga perioada de incubatie fara simptome, ceea ce il face dificil de detectat.

In luna ianuarie a acestui an, cercetatorii indieni au concluzionat ca COVID-19 nu ar avea origine ”naturala” din cauza asemanarilor sale neobisnuite cu HIV si Ebola. Acum cercetatorii din Tianjin, China raporteaza constatari similare, iar dovezile sunt tot mai mari impotriva celor care sustin ca Covid-19 isi are originea pe o piata de fructe de mare.

Nightwhisper

coral