O asistentă de la Unitatea de Primire a Urgențelor Cluj a fost depistată cu coronavirus iar alți 17 angajați de la UPU cluj și 6 de la Serviciul de Ambulanță Cluj sunt negativi.  

În data de 22 martie 2020, Unitatea de Primire Urgențe a SCJU Cluj-Napoca a fost anunțată de către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase de pozitivarea cu COVID-19, a unei paciente care a fost asistată în UPU în data de 20.03.2020, vineri, fără să întrunească criteriile definiției de caz a infecției cu COVID-19.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de urgență Cluj, de care aparține UPU, anunță că ”din momentul comunicării confirmării etiologiei COVID-19, împreună cu DSP Cluj, s-a procedat la identificarea personalului medical care a asistat pacienta, identificată ca fiind pozitivă. 

Astfel, 8 persoane au avut contact direct cu pacienta, însă au folosit mască și mănuși. S-a cerut acceptul DSP pentru recoltarea probelor de la aceștia. Acestor persoane s-au adăugat personalul medical și auxiliar care a lucrat în acea zi cu colegii.

coral