News Flash:

Aspazia Droniuc, citată cu mandat de aducere în dosarul Apostu

21 Februarie 2013
1810 Vizualizari | 0 Comentarii
Aspazia Droniuc
Martora Aspazia Droniuc, care este si denuntator in dosarul fostului primar din Cluj Napoca, Sorin Apostu, va fi adusa cu mandat de aducere cu executare pentru termenul din data de 11 martie pentru a fi audiata, a decis ieri instanta Curtii de Apel Targu Mures.

Potrivit judecatorului din dosar, Floare Gazdac, Aspazia Droniuc era citata la termenul de miercuri pentru a fi audiata, la solicitarea aparatorului lui Sorin Apostu, insa aceasta nu s-a prezentat si nici nu si-a motivat lipsa. Din acest motiv, instanta a decis amanarea cauzei pentru data de 11 martie. Un alt motiv de amanare a fost si lipsa aparatorului lui Sorin Apostu si a sotiei acestuia, Monica Undina Apostu, care a motivat ca nu se poate prezenta intrucat are procese programate la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Magistratul a decis ca, intrucat martora Aspazia Droniuc nu s-a prezentat si s-a impus amanarea cauzei, nu il va amenda pe avocatul sotilor Apostu, Gheorghe Mateut, care nu si-a lasat un substituent. In plus, a decis instanta, va fi trimisa o adresa Baroului Mures, care va fi solicitat sa desemneze un aparator din oficiu pentru sotii Apostu, astfel incat cauza sa nu mai poata fi amanata pe viitor din cauza lipsei avocatilor partilor. In luna iunie a anului trecut, Curtea de Apel Targu Mures a condamnat-o la trei ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe Aspazia Droniuc, denuntatoare si in acelasi timp inculpata in dosarul in care este judecat fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu.

Condamnata la trei ani cu executare


Instanta a hotarat condamnarea Aspaziei Droniuc pentru cumparare de influenta in forma continuata la pedeapsa de 2 ani de inchisoare, pentru spalare de bani in forma continuata, la trei ani de inchisoare, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata, la noua luni de inchisoare. In plus, instanta mureseana a decis anularea suspendarii executarii pedepsei dictata de Tribunalul Cluj-Napoca de un an si 10 luni, pronuntata intr-un alt dosar, de luare de mita, si a contopit astfel cele patru pedepse in pedeapsa cea mai lunga. In aceste conditii, pedeapsa cea mai lunga este de trei ani de inchisoare, iar instanta a decis suspendarea executarii pedepsei, cu sase ani termen de incercare, timp in care Aspazia Droniuc are de indeplinit o serie de conditii, una dintre acestea fi ind de a nu intra in contact cu inculpatii din dosar, respectiv fostul primar clujean Sorin Apostu, omul de afaceri Calin Mihai Stoia, avocata Monica Undina Apostu, sotia fostului primar, precum si fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica.
In plus, instanta a decis anularea contractelor de asistenta juridica incheiate intre cabinetul individual de avocatura Apostu Monica Undina si Groupe Frarom Agent de Asigurare SRL, precum si facturile emise de cabinetul de avocatura amintit catre aceasta societate in perioada 2009-2011. Aspazia Droniuc a fost inculpata in dosarul in care fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu este judecat alaturi de omul de afaceri Calin Mihai Stoia si de avocata Monica Undina Apostu, sotia fostului primar, pentru infractiuni de coruptie, printre care dare de mita, spalare de bani, fals intelectual. Aceasta nu a comparut pana acum in fata instantei de judecata intrucat s-a considerat ca ar fi expusa, deoarece ea a depus denuntul in baza caruia au fost initiate cercetarile de catre DNA.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

floare gazdac aspazia droniuc citata sorin apostu fals intelectual
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2053 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014040 (s)