Consiliul Local Cluj-Napoca discută astăzi, 22 noiembrie, în cadrul unei ședințe extraordinare,  aprobarea Studiului de Fezabilitate privind metroul și trenul metropolitan.

Proiectul ordinii de zi al ședinței extraordinare a Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca, din data de 22 noiembrie 2021

Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate (documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici) pentru obiectivul de investiții „Tren metropolitan Gilău-Florești-Cluj-Napoca-Baciu-Apahida-Jucu-Bonțida – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou și Tren Metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea și a studiilor conexe viitoarelor obiective de investiții” – componenta investițională Magistrala I de Metrou. Proiect din inițiativa primarului.

Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr 653/2018 (aprobarea prețurilor și tarifelor locale pentru energia termică livrată populației de către societatea Termoficare Napoca S.A. și a prețului local al energiei termice facturată populației). Proiect din inițiativa primarului.

Consilierul Alexandra Oană îi invită pe clujeni să își exprime opinia despre acest proiect.

„Luni, 22 noiembrie, am fost convocați de domnul Primar în ședință extraordinară a Consiliului Local Cluj-Napoca.

Principalul subiect pe ordinea de zi:

Aprobarea Studiului de Fezabilitate (documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici) pentru obiectivul de investiții „Tren metropolitan Gilău-Florești-Cluj-Napoca-Baciu-Apahida-Jucu-Bonțida – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou și Tren Metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea și a studiilor conexe viitoarelor obiective de investiții” – componenta investițională Magistrala I de Metrou.

Nu pot sublinia îndeajuns importanța acestui subiect pentru orașul nostru. Reverberațiile unui asemenea proiect sunt ample, pe termen lung, cu impact major asupra vieții clujenilor, în toate palierele ei.

Cel mai important proiect al Clujului intră însă la vot în Consiliul Local fără a fi avut o dezbatere dedicată, cu excepția discuției legată de obținerea avizului de mediu.

M-aș bucura, așadar, să aflu care este opinia voastră despre acest proiect”, a transmis consilierul.

PROMOTED CONTENT coral