Doi oameni au murit şi alţi 15 au fost răniţi, dintre care 7 sunt în stare gravă, printre persoanele rănite se află și un ofițer de poliție. De asemenea, unul dintre atacatori a fost ucis, de forțele de ordine, ceilalţi fiind căutaţi de poliţie, notează Libertatea.

Forţele speciale „Cobra” au fost alertate imediat după primul apel care anunţa atacul din centrul Vienei. Toate unităţile disponibile din capitala Austriei, dar şi din Graz şi Linz au fost trimise la faţa locului. În plus, după ce cancelarul Kurtz a calificat atacul drept atentat terorist, armata austriacă a preluat comanda operaţiunii, notează Libertatea, citând ziare din Austria și SUA. 

Atacul terorist de la Viena a avut loc luni seara

Iniția, presa locală din Austria a vorbit de cel puțin șapte persoane care ar fi fost ucise, însă bilanțul nu a fost deocamdată confirmat. Atacul a avut loc luni seară pe o arteră foarte aglomerată din Viena, acolo unde se află sinagoga și celebra Operă de Stat. 

Nu a fost vorba de un singur atentat, ci de șase atacuri coordonate care s-au petrecut în mai multe locuri din Viena, informație confirmată de autoritățile austriece. Primul dintre atentate s-a petrecut lângă o sinagogă, notează Libertatea. 

Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, a catalogat atentatul drept un „atac terorist dezgustător”, informează Digi 24. Între timp, Poliția a îndemnat locuitorii Austriei să rămână în case, forțele de ordine anticipând și alte atacuri care ar putea avea loc în orele următoare. 

Marți dimineață, poliția este încă în căutarea unui suspect al atacurilor teroriste din Viena. Cel puțin 14 persoane au fost rănite după ce mai mulți atacatori au deschis focul în șase locații din capitala Austriei, atacuri care au dus la uciderea a două persoane, potrivit unui bilanț citat de BBC.

Una dintre victime a fost ucisă la locul atacurilor, în timp ce o a doua – o femeie – a murit mai târziu în spital din cauza rănilor sale, a spus primarul Michael Ludwig.

Conform forțelor de ordine, unul dintre atacatori a fost împușcat mortal de autorități, iar altul a fost arestat.

Poliția din Cehia vecină a declarat că efectuează controale aleatorii la granița cu Austria în cazul în care suspectul ar fugi în această direcție.

Ministrul de Interne, Karl Nehammer, spune că în spatele atacului a stat „cel puțin un terorist islamic", potrivit Reuters. El l-a descris drept un simpatizant al Statului Islamic care era bine înarmat și purta o centură de explozibili. coral