Locuitorii din noul ansamblu imobiliar ridicat pe fosta platformă industrială Iris – Ceroc au fost treziți de dimineață de un scandal iscat între “strângătorii” de deșeuri din cartier și organele de ordine.

Potrivit martorilor din zonă, un atelaj format dintr-un cal și o căruță, condus de copii, a scăpat de sub control, lovind un autovehicul. Agenții Poliției Locale au fugit să imobilizeze minorul care încerca să plece cu calul pentru ca animalul să nu fie dus la sediul Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP).  

Calul a continuat să alerge printre mașinile parcate, fiind oprit de un polițist local, iar din căruță a căzut o minoră, de 13 ani.

În perimetrul blocurilor noi au apărut pe rând polițiști locali, polițiști, jandarmi, ambulanțieri, însă scandalul a durat peste o oră, posesorii atelajului, pasibili de amendă, acuzând organele de ordine că au bruscat tânărul respectiv. Copilul de 14 ani a leșinat, fiind transportat  ulterior la spital.

“Felul în care a acționat Poliția Locală a fost de tot râsul; ba nu își găseau masca, ba stația”, a relatat unul dintre locatari. Protagoniștii incidentului nu s-au linișit decât la intervenția jandarmilor. Tatăl minorilor va fi amendat pentru că le-a încredințat căruța fără supraveghere.

 

Sursa: ziuadecluj.ro

coral