Având în vedere demersurile Primăriei Cluj-Napoca pentru întocmirea proiectului de construire a centurii metropolitane pe partea de sud a municipiului este necesară realizarea unor anchete Origine-Destinație în cadrul studiilor de circulație.

Aceste anchete de trafic vor fi realizate în 5 zone de intrare-ieșire din municipiu: Calea Florești – zona fostului magazin Praktiker, Calea Turzii – zona Petrom, str.Traian Vuia – după Lukoil spre centru, Bd. Muncii (după intersecția cu str. D.Georgescu Kiriac spre centru), str. Frunzișului zona stațiilor de transport în comun adiacente liniei nr. 29.

Anchetele se vor realiza în ziua de marți, 28 mai 2019, în intervalele orare 8.00-10.00 pentru sensurile de intrare în municipiu, respectiv 16.00-18.00 pentru sensurile de ieșire din municipiu și vor fi efectuate de cadre didactice și studenți de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Întrebările ce vor fi adresate șoferilor în cadrul anchetei sunt următoarele:

1. Din ce direcție se deplasează? (exemplu: Florești sau Oradea etc.)
2. Înspre ce direcție se deplasează? (exemplu: Baia Mare sau Dej sau cartierul Mărăști etc.)
3. Care este scopul deplasării? ( exemplu: serviciu sau școală, tranzit, comerț etc.)

Rugăm participanții la trafic să manifeste răbdare și înțelegere pentru disconfortul creat prin restricția de circulație pe o singură bandă pe sens în perioada de recenzare.

Reamintim faptul că acest proiect major pentru municipiu va duce la descongestionarea arterelor de intrare/ieșire, asigurând o conectivitate mai bună a localităților învecinate la municipiu.

coral