Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță desfășurarea unei acțiuni de deratizare a  domeniului public,  în perioada 14.09.2020-30.09.2020, între orele 8:00 – 16:00.

În cazul în care perioada prevăzută pentru desfăşurarea acţiunii nu este posibilă datorită condiţiilor meteorologice nefavorabile, perioada de execuţie a lucrărilor se poate decala.

Produsul ce urmează a fi folosit pentru acest tratament este VARAT PASTE – special conceput pentru combaterea rozătoarelor.

Produsul menționat se regăsește în Registrul produselor biocide plasate pe piață în baza acordării certificatelor de Recunoaștere mutuală, este autorizat pentru profilexia sanitar-umană de Ministerul Sănătății.

În caz de ingerare accidentală, antidotul este Vit. K 1 şi se găseşte la Spitalul de Urgente Cluj.

Deratizarea reprezintă un complex de măsuri aplicate de toţi factorii interesaţi pentru reducerea substanţială a populaţiei de şoareci şi şobolani şi menţinerii acestora la un nivel numeric redus.

Combaterea rozătoarelor are un rol deosebit de important, deoarece acestea constituie un pericol permanent de îmbolnăvire (boli bacteriene, virotice şi parazitare) atât a populaţiei cât şi a animalelor, precum şi pierderi economice (poluare, distrugere materială, etc.)

Eficiența lucrărilor de deratizare constă în:

respectarea prevederilor Legii 101/2006, a Ordinului nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populației
tratarea în mod unitar a rozătoarelor atât pe domeniul public cât şi privat la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate;
În acest sens recomandăm Asociațiilor de Proprietari, Agenților economici și instituțiilor din municipiul Cluj-Napoca să efectueze deratizarea pe proprietățile private (subsoluri de bloc, curți interioare, etc.) odată cu efectuarea acestei acțiuni pe domeniul public.

Legislaţia în vigoare stipulează în mod clar importanţa şi periodicitatea lucrărilor de deratizare, precum şi consecinţele neefectuării acestora.

Prestator: S.C. CORAL IMPEX S.R.L. conform contractului nr. 14786/462/09.01.2020 de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare – activitățile de DERATIZARE, DEZINSECȚIE și DEZINFECȚIE în municipiul Cluj-Napoca. coral