La începutul lunii octombrie, Primăria municipiului Cluj-Napoca a autorizat executarea lucrărilor de construire în cadrul proiectului de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989 – realizare benzi dedicate transportului public în comun, iar acum lucrările sunt aproape de start. Dan Tarcea, viceprimarul Municipiului Cluj-Napoca, a anunțat că lucrările vor începe cel mai probabil în luna martie, fiind pusă la punct toată documentația necesară.

„Vom începe în această primăvară lucrările pe Bulevardul 21 Decembrie, cel mai probabil în martie. În acest moment avem toate actele necesare și vom da startul proiectului în momentul în care și vremea va fi una favorabilă. În perioada următoare vom mai avea lucrări pe străzile Cardinal Iuliu Hossu, dar și pe strada Mihai Eminescu. Încercăm să găsim și soluții pentru lărgirea zonei verzi din zona Expo Transilvania pentru ca oamenii să se poată bucura de cât mai mult spațiu verde”, a declarat Dan Tarcea la Radio Cluj.

Potrivit proiectului, în prima etapă se vor realiza inclusiv lucrări de infrastructură, amenajare spațiu public, semaforizare, iluminat public modern și mobilier urban. Astfel, o serie de modificări în trafic și la transportul în comun vor apărea pe una dintre cele mai circulate artere.

Drept rezultat, administrația locală se așteaptă la scăderea gazelor cu efect de seră, creșterea numărului de pasageri transportați cu mijloacele de transport în comun, dar și creșterea numărului de bicicliști și de pieton.

 

coral