Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean Giula – Borșa (intersecție cu drumul județean 109). Scopul acestora este de a asigura condiții de circulație normale, în deplină siguranță.

Lucrările vizează sectorul de drum cuprins între pozițiile kilometrice 10+000 și 14+276.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „În continuare, atât timp cât condițiile meteorologice permit acest lucru, desfășurăm lucrări pe mai multe drumuri județene. Urmare a acestor lucrări, locuitorii din zonă vor beneficia de un acces optim la drumul județean 109 Răscruci – Borșa – Vultureni – Așchileu Mare – limită cu județul Sălaj.”

În această fază, se execută operațiuni de realizare a șanțurilor în vederea scurgerii apelor din zona drumului și înlocuirea de podețe.

De asemenea, urmează a mai fi executate lucrări constând în întreținerea părții carosabile, colmatarea rosturilor, tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea platformei drumului, aducerea la profil a acostamentelor, desfundarea și curățarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, întreținerea zidurilor de sprijin și reprofilarea drumurilor laterale cu cilindrare și adaos de material.

coral