Atenție, români! Pensiile ar putea scădea pe viitor! Deși trendul ar trebui să fie unul ascendent, (mai ales că inflația a atins cote alarmante în ultimele luni), se pare că autoritățile nu dau deloc vești bune. 

Însă, această scădere nu va afecta pensionarii de astăzi, ci pe cei care vor ieși la pensie pe viitor.

”Avem două jaloane pe ceea ce înseamnăpensiile şi sistemul de pensii. Sunt anumite lucruri în jalon care, dacă se aplică, înseamnă pentru cei care intră în viitor în sistemul public de pensii o scădere semnificativă a veniturilor pe care le-ar obține de pe urma pensiilor”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, potrivit digi24.ro.

Semnal de alarmă tras de Marcel Boloș

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, trage un semnal de alarmă, după ce a fost întrebat dacă planul național de redresare și reziliență ar trebui renegociat în materie de pensii și spunea că ar trebui renegociat.

”Ar trebui renegociate jaloanele prevăzute în PNRR”, spune Marcel Boloș, pentru că ar putea să aducă venituri mai mici pentru viitorii pensionari, pentru cei care vor intra în viitor în sistemul public de pensii.

Însă, din cauza angajamentelor făcute de ţara noastră – o reformă a pensiilor, o nouă lege a pensiilor care să prevadă eliminarea anumitor facilități pentru pensionare anticipată, creșterea vârstei de pensionare şi un nou mod de calcul al pensiilor – viitorii pensionari ar putea să aibă veniturile reduse în mod semnificativ. ”Sunt anumite lucruri, care dacă se aplică, înseamnă pentru cei care intră în viitor în sistemul public de pensii o scădere semnificativă a veniturilor pe care le-ar obține de pe urma pensiilor”, a mai spus ministrul Fondurilor Europene.

coral