News Flash:

Au apărut primele cazuri de COVID printre elevi și profesori la câteva zile după ce s-au deschis școlile din Cluj

12 Februarie 2021
1088 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi scoala cluj

Nu a trecut nici măcar o săptămână de la întoarcerea elevilor în format fizic la școală și deja au apărut cazurile de infectare în școlile din Cluj.

Inspectorul Județean, Marilena Marc, a declarat că sunt afectate 17 clase și grupe din tot județul Cluj cu un număr aproximat de 30 de persoane infectate care sunt angajate în școli. Nu s-a menționat nimic momentan legat de existența cazurilor de elevi infectați.

Activitatea celor 17 clase si grupe ar fi deja suspendată.

Comunicatul Inspectoratului Județean Cluj:

”La aproape o săptămână de la deschiderea cursurilor, putem aprecia că activitatea didactică se desfășoară în condiții optime în toate unitățile de învățământ din județ. Suntem în legătură permanentă cu directorii unităților de învățământ, care gestionează respectarea măsurilor de siguranță, dar și comunicarea cu părinții, care informează permanent diriginții, învățătorii și educatoarele cu privire la starea de sănătate a copiilor. În aceste zile au apărut cazuri de elevi cu simptome, dar și cazuri confirmate care au condus la suspendarea activităţii cu prezenţă fizică în clasa respectivă (17 clase/grupe de preșcolari) la nivelul județului, dar și 30 de cazuri de angajați ai școlilor, care sunt în această perioadă în izolare/carantină, fiind unii confirmați, alții, contacți direcți ai unor persoane confirmate de DSP cu Sars-CoV-2. În aceste situații, unitățile de învățământ respectă prevederile Ordinului comun al Ministerului Educației, respectiv al Ministerului Sănătății, suspendând activitatea cu prezență fizică pentru 14 zile. Săptămânal, în funcție de evoluția ratei incidenței, comunicate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, școlile propun modificarea scenariilor de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ, care sunt analizate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj și aprobate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.
Îmi exprim încrederea că, dacă toată populația va respecta, în continuare, măsurile sanitare și de păstrare a distanței, nu vor apărea focare la nivelul localităților, care să ne determine să luăm decizii de suspendare a activităților cu prezență fizică în unitățile școlare.”

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cazuri covid scoli cluj marinela marc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0992 (s) | 22 queries | Mysql time :0.042456 (s)