News Flash:

Au fost demarate lucrările de refacere a sistemului rutier și pe drumul județean 109E, comuna Vad

29 Iunie 2022
258 Vizualizari | 0 Comentarii
Au fost demarate lucr rile de refacere a sistemului rutier i pe drumul jude ean 109E

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările de întreținere în regim de primă urgență ce vizează refacerea DJ 109E, de la km 1+710 la km 17+000, comuna Vad.

În această fază se execută operațiuni constând în tratarea burdușirilor prin refacerea fundației din piatră spartă și balast, precum și tăieri de acostamente.

Reamintim în acest context faptul că, în cursul săptămânii trecute, au demarat lucrările de întreținere în regim de urgență și pe drumul județean 172F, pe raza comunei Mica, pe sectorul de drum cuprins între km 12+950 și km 22+570.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Vestea bună pentru  locuitorii din zonă și pentru participanții la trafic e că am demarat efectiv și se află în plină derulare lucrările pe ambele drumuri județene afectate de degradarea sistemului rutier. La finalizarea operațiunilor, vor fi asigurate condiții optime pentru desfășurarea circulației rutiere.”

Deteriorarea sistemului rutier pe cele două sectoare de drum, în lungime însumată de aproximativ 25 de kilometri, a fost determinată de devierea traficului greu prin localitățile situate pe raza comunelor Mica și Vad ca urmare a lucrărilor de reabilitare a podului peste râul Someș din municipiul Dej.

În funcție de starea în care se află diferitele tronsoane situate pe cele două drumuri județene, lucrările constau în frezarea zonelor deteriorate, realizarea stratului de blocaj din piatră brută, refacerea fundației din piatră brută și din balast, plombarea gropilor cu îmbrăcăminți asfaltice, refacerea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea de podețe, montarea de parapeți metalici, așternerea de covor asfaltic și realizarea de marcaje rutiere.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Screenshot_2022_06_29_at_06.55_.29_.png
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1350 (s) | 33 queries | Mysql time :0.053988 (s)