Compania germană Delgaz Grid a finalizat două proiecte de modernizare a rețelei de distribuție a gazelor naturale în județul Cluj.

Prin două proiecte de 41,3 milioane de lei a fost modernizat sistemul de distribuţie a gazelor naturale din judeţele Iaşi şi Cluj. În municipiul Cluj-Napoca a fost modernizată reţeaua de distribuţie gaze naturale (conducte şi branşamente) în cadrul unui proiect de 35,1 milioane de lei, cofinanţat cu fonduri europene.

Din 2012 Delgaz Grid a realizat patru proiecte cu finanțare  europeană, altele cinci fiind în derulare, vizând continuarea investițiilor în modernizarea rețelei de electricitate, montarea contorizării inteligente, formarea resurselor umane și securitatea cibernetica a sistemului de distribuție.

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul grupului german E.ON, operează o reţea de gaze de 22.650 km în 20 de judeţe din nordul şi vestul României şi o reţea de electricitatede 81.500 km în şase judeţe din Moldova. De la intrarea pe piaţa locală, în 2005, E.ON a investit 1,6 miliarde de euro pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2 miliarde de euro.

coral