Consiliul Județean Cluj aduce la cunoștința participanților la trafic faptul că lucrările de reabilitare și modernizare care au vizat drumul județean DJ 161C Iclod – Aluniș – Corneni au fost complet finalizate prin realizarea, ca ultimă etapă, a lucrărilor de marcaje și semnalizare rutieră.

În acest context, drumul se prezintă în condiții excelente de trafic, în beneficiul locuitorilor din zonă și al tuturor celor care parcurg această rută.

Lucrările, în ansamblu, au vizat un sector de drum în lungime de 10,3 kilometri, situat între joncțiunea cu drumul național DN 1C din localitatea Iclod, și localitatea Aluniș.

Reamintim, în acest context, faptul că în cadrul aceluiași proiect de investiții, sectorul de drum Aluniș – Corneni în lungime de 2,7 kilometri, de la kilometrul 10+300 până la kilometrul 13+000, a fost anterior asfaltat integral.  

De o mare complexitate și amploare, lucrările au avut drept scop reabilitarea integrală a căii de rulare începând de la fundaţie, în profunzimea drumului, până la aşternerea celor două straturi de asfalt – binder și strat de uzură.

Investiția a fost realizată în cadrul proiectului „Modernizarea și reabilitarea Traseului Județean 7 format din sectoare de drum ale DJ 161C, parte a Traseului Regional Transilvania de Nord” și este finanțată din fonduri europene nerambursabile în proporție de 98% și de la bugetul județului în procent de 2%.

 

coral