Consiliul Județean Cluj a semnat acordurile cadru privind execuția lucrărilor de întreținere a drumurilor județene din zonele Gilău – Lotul 2, Gherla – Lotul 4 și Dej – Lotul 5. Acestea vizează, în total, 45 de drumuri județene, cu o lungime totală cumulată de 735,782 kilometri. 

            Ofertanții declarați câștigători sunt SC Zadiloc SRL pentru zonele Gilău și Dej, cu o valoare financiară de 58.307.772,70 lei (fără TVA), respectiv 51.096.752,32 lei (fără TVA) și Claro Build SRL pentru zona Gherla, cu o valoare financiară de 86.307.449,76 lei (fără TVA).

            Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „În perioada următoare vom încheia contractele subsecvente de execuție, astfel încât, în final, toți cei peste 735 de kilometri de drumuri județene situați pe cele trei loturi să fie reabilitați. Luând în calcul și drumurile din zonele Huedin – Lot 1 și Turda – Lot 3, planul nostru, extrem de ambițios, este acela de a asfalta toate drumurile județene care nu dispun, în acest moment, de un strat de asfalt”. 

În baza acordurilor cadru încheiate pe o perioadă de patru ani, principalele activități ce urmează a fi desfășurate de către firmele câștigătoare sunt așternerea de covor asfaltic, întreținerea părții carosabile și a acostamentelor, reprofilarea drumului, întreținerea podurilor și a podețelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, tăierea vegetației, semnalizare rutieră, etc.

Acordurile pentru loturile 1 și 3 au fost semnate încă de la începutul lunii august a.c., lucrările fiind deja în plină derulare pe o parte dintre aceste drumuri.

coral