News Flash:

Au reînceput lucrările la Podul Fabricii. Restricții și circulație pe o bandă pe sens

4 Martie 2019
1707 Vizualizari | 0 Comentarii
foto podul de pe srada fabricii

Au reînceput lucrările de modernizare la Podul Fabricii din Cluj-Napoca. În perioada de execuţie a lucrărilor vor exista restricţii de circulaţie pe pod şi se va circula pe câte o bandă pe sens. Va fi asigurată şi circulaţia pietonală.

Lucrările la podul Fabricii au debutat în august 2018, iar în primă etapă a proiectului de modernizare s-a lucrat la infrastructura podului urmând ca, în etapa a doua, care începe luni, 4 martie 2019, să se facă lucrări la suprastructura podului.

"Lucrările la infrastructura podului au început cu liftarea tablierului pentru înlocuirea aparatelor de reazem. În etapa a doua, planificată pentru 2019, vor fi înlocuite grinzile marginale, se vor realiza rosturi de dilatație, se va face o suprabetonare a podului și o îmbrăcăminte completă. Vor mai fi montate panouri fonoabsorbante, parapet direcțional pentru protecția pietonilor și iluminat ambiental", declara viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, la debutul şantierului. 

"Lucrările la Podul Fabricii reîncep în 4 martie 2019. Au fost sistate începând cu 20 decembrie 2018, pe perioada sezonului rece", a declarat şi primarul Clujului, Emil Boc.  

Executantul lucărilor este Antrepriza Reparații și Lucrări - ARL, firmă care a câștigat și contractul de pietonalizare a laturii de vest a Pieței Unirii, după planurile arhitecților de la Planwerk. Valoarea investiţiei este de 13.767.256,25 lei (fără TVA), bani de la bugetul local. Termen de execuție: 16 luni de la data ordinului de începere (11.07.2018).

Principalele lucrări propuse sunt:

La infrastructură : reparații prin camășuire a stâlpilor și riglelor pilelor, consolidări prin lărgirea stâlpilor pilelor, amenajarea parcărilor pe ambele părți ale podului

La suprastructură : reparații ale grinzilor fâșii cu goluri care prezintă degradări, înlocuirea grinzilor degradate cu grinzi noi, realizarea unei plăci de suprabetonare, hidroizolație, refacerea trotuarelor, așternerea straturilor căii pe pod și pe trotuare, montare panouri fonoabsorbante cu plexiglas.

La finalul lucrării, carosabilul va avea 4 benzi x 3,5m lățime şi trotuar pietonal 2 buc x 1,9m lățime. Iluminatul public va fi modernizat: se vor monta corpuri noi de iluminat cu LED amplasate pe stâlpii existenți. 

Sursa: monitorulcj.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

lucrari podul fabricii restrictii circulatie modernizare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0995 (s) | 22 queries | Mysql time :0.032473 (s)