O nouă forță se pregătește pentru accederea în Parlament, iar obiectivul acesteia este să facă dreptate pentru România. Profesorul Florian Colceag, „antrenorul de genii”, activistul pentru  apărarea drepturilor românilor din Covasna, Harghita și Mureș Dan Tanasă, naistul Nicolae Voiculeț, dar și inventatori, istorici, teologi, cadre universitare, antreprenori, generali ai Armatei Române candidează pe listele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) la alegerile din 6 decembrie.

În județul Cluj au fost depuse liste formate preponderent din tineri. În acest județ, la Senat, lista este deschisă de dr. Valeriu Nicula, de profesie medic primar în Chirurgie Estetică, Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă. Dr. Nicula are colaborări cu spitale și clinici de renume din Cluj-Napoca și a participat la numeroase congrese și simpozioane, fiind membru activ al Societății Române de Angiologie și Chirurgie Vasculară, al Societății Române de Microchirurgie Reconstructivă și al Asociației Chirurgilor Plastici din România.  Pe prima poziție pentru Camera Deputaților se află Ilie-Alin Coleșa, de profesie inginer calculatoare, cu o experiență de aproximativ 20 de ani în domeniu. Coleșa a activat ca membru al Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români și este membru în grupul extins al foștilor membri ASCOR, participând la proiecte filantropice, patriotice și culturale.

Susținere activă în campania AUR pentru parlamentare și-a anunțat și actorul și fostul europarlamentar independent Mircea Diaconu. „Nu candidez, pentru că aş vrea să mă ocup de subiecte şi nu de funcţii. Pentru mine, cele mai importante sunt subiectele. (…) Eu am 70 de ani şi de aceea nu candidez, dar la 70 de ani, daţi-mi voie să încerc măcar să predau ştafeta altora şi stau lângă ei şi garantez pentru ei că vor fi serioşi”, a declarat acesta miercuri.

Deși este partid extraparlamentar, AUR are liste complete de candidați la funcțiile de deputați și senatori în toate județele țării și pentru circumscripția Diaspora.

La nivel național, listele sunt deschise de cei doi copreședinți ai partidului, unionistul George Simion și conservatorul Claudiu Târziu.            

coral