Aurelian Badulescu a fost exclus, vineri, din PSD, printr-o decizie a Comitetului Executiv National al PSD Sector 4, condus de primarul Daniel Baluta. In urma pierderii calitatii de membru PSD, acesta nu va mai detine nici functia de viceprimar, pentru ca va pierde functia de consilier in cadrul Primariei Capitalei.

Primarul Sectorului 4 a confirmat, pentru Libertatea, decizia de excludere din partid a lui Aurelian Badulescu, luata de Cex PSD Sector 4 cu 37 de voturi „pentru”.

Daniel Baluta a precizat ca, in momentul in care filiala va depune la prefectura decizia prin care Badulescu nu mai este membru PSD, acesta va pierde si functia de consilier municipal si pe cea de viceprimar.

PSD va sustine pentru acest post pe Orlando Culea.

Miercuri, Consiliul General al Municipiului Bucuresti, reunit intr-o sedinta extraordinara, a decis ca Badulescu ramane in functia de viceprimar.

Badulescu a declarat, dupa anuntul rezultatului votului, ca tot acest demers a avut loc pentru ca el a ales sa ramana alaturi de primarul Gabriela Firea si din cauza modului in care si-a exprimat nemultumirile. El i-a cerut demisia lui Gabriel Mutu, primar al sectorului 6, din functia de presedinte interimar al PSD Bucuresti.

PSD Bucuresti a decis, in 30 ianuarie, retragerea sprijinului politic lui Aurelian Badulescu pentru functia de viceprimar al Capitalei, liderul filialei si primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, renuntand, astfel, la oamenii Gabrielei Firea. Mutu a explicat atunci ca decizia a fost luata pentru ca Badulescu nu a respectat deciziile majoritatii din partid, a promovat mesaje defaimatoare la adresa altor membri PSD si a adresat cuvinte jignitoare altor consilieri generali.

coral