ATP Trucks Automobile, compania românească producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane, înscrie autobuzul electric ATP Bus e-UpCity într-o nouă sesiune de prezentare, la cererea Companiei de Transport Public din Cluj-Napoca. Produsul ATP Bus a fost lansat oficial pe piața din România în data de 13 mai a acestui an.

e-UpCity 100% electric, cu arhitectura sa modernă șiprofilul ECO (ECOlogic & ECOnomic)poate răspunde nevoilor urbane de înlocuire a autobuzelor vechi și poluante, dar și solicitărilor de optimizare a costurilor.

Prețul de achiziție al unui model e-UpCity pornește de la 350.000 euro. Este o referință pentru că funcție de configurația și dotările solicitate de utilizator acesta crește. Garanția pentru caroserie și acumulatori este de 8 ani.

“După ce a rulat oficial în teste în Oradea, Brăila, Făgăraș, Târgu Mureș și Turda, ATP Bus ajunge și la Cluj-Napoca. Așa cum ne-am propus pentru acest an, înscriem e-UpCity în cât mai multe sesiuni de prezentare în țară, prezentăm tehnologia, simplitatea ei și modul cum poate să ne facă viața mai frumoasă. Toate datele culese și feedbackul realist sunt importante în evaluarea prototipului nostru – și mai ales din partea companiilor de transport care au deja experiență în exploatarea autobuzelor electrice. Aprecierile în urma sesiunilor de testare continuă să fie foarte bune: rezultatele din punct de vedere tehnic sunt pozitive, este un produs simplu, confortabil și răspunde cerințelor”, a declarat Mircea CIRȚ, președintele ATP Group.

Prototipul ATP Bus e-UpCity are în total 83 de locuri, o lungime de 12,18 m. Are o autonomie de minim 200 km în oraș, ce poate fi extinsă până la 360 de kilometri. Componentele sunt achiziționate de la furnizori consacrați: cele 8 pachete de baterii sunt produse CATL – gigantul bateriilor EV și furnizor pentru cele mai prestigioase brand-uri auto. Cu referire la axe menționăm producătorul german ZF Friedrichshafen AG consacrat pe piața de profil, respectiv pe cei de la DANA GK Drive System. Motorul electric al autobuzului e-UpCity este un motor sincron cu magnet permanent dezvoltat de DANA Prestolite. Sistemul de frânare este definit de experții de la WABCO, sistemul de climatizare încorporează tehnologia VALEO iar sistemul de direcție este marca BOSCH/ZF.

“Noutatea acestui an pentru evenimentele dedicate mobilității electrice este și autobuzul nostru. În luna iulie am fost invitați la expoziția de profil din Cluj-Napoca, apoi la sfârșitul lunii august, într-un context asemănător, ATP Bus a rulat prima dată în capitală. Zilele trecute a fost invitat la Bacău. Ideea de sustenabilitate nu mai poate fi ignorată iar direcția municipalităților este tot mai aplicată în acest sens. Un oraș sustenabil este un oraș angrenat într-un proces continuu de creștere a calității vieții pentru locuitorii săi iar mobilitatea urbană este una din componentele principale care poate conduce înspre dezvoltarea inteligentă și sănătoasă a unei regiuni. Cu toții ne dorim orașe mai puțin poluate și mai puțin aglomerate. ATP Group prin ATP Bus e-UpCity oferă soluția alternativă și competitivă în procesul de modernizare a transportului public urban”, a mai precizat dl Mircea CIRȚ.

Cu o activitate de peste 25 de ani în domeniul auto, ATP Group și-a dezvoltat începând cu 2019 segmentul producție auto. Astfel a luat naștere o noua marcă auto: ATP Trucks. De la ATP Trucks avem basculanta și betoniera Truston 8×4, capul tractor Truston 4×2 și autobuzul electric cu omologare europeană ATP Bus e-UpCity.

coral