Un autocar plin cu elevi a fost implicat într-un accident rutier grav pe DN 67, sâmbătă, în zona localității Tomșani, județul Vâlcea. Vehiculul s-a ciocnit cu un autoturism al cărui șofer este în stare critică și a necesitat resuscitare.

Conform Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, accidentul a avut loc pe drumul național 67 și a implicat un autocar care transporta elevi și cadre didactice.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 67, în zona localităţii Tomşani, judeţul Vâlcea, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi un autocar care transporta elevi şi cadre didactice”, se arată în comunicatul instituției, citat de News.ro.

Autocar plin de elevi care plecau în excursie, implicat într-un grav accident în Vâlcea / Sursa foto: ISU Vâlcea
Șoferul unei mașini a murit
Șoferul autoturismului a fost grav rănit și a necesitat resuscitare la fața locului.

Medicii și echipajele de urgență s-au mobilizat rapid pentru a-i acorda primul ajutor.

Din păcate, echipajele medicale nu au mai putut face nimic pentru a-l salva, iar șoferul a decedat.

Accidentul a dus la oprirea circulației pe ambele sensuri de mers pe DN 67. Poliția rutieră a deviat traficul și recomandă evitarea zonei pentru a facilita intervenția echipelor de salvare și a reduce riscul de noi accidente.

Doi copii au suferit atacuri de panică
La fața locului s-au deplasat echipaje de poliție, ambulanțe și pompieri pentru a asigura asistența necesară celor implicați și pentru a investiga circumstanțele accidentului.

Traficul este complet blocat, iar echipele de intervenție lucrează pentru a evalua situația și a reda drumul circulației cât mai curând posibil.

Din primele informații, niciun elev sau cadru didactic din autocar nu a suferit răni grave, dar aceștia au fost evaluați de către echipajele medicale și primesc suport emoțional după incidentul traumatizant.

Pasagerii din autocar au fost evaluaţi medical – 2 minori cu atac de panică şi şoferul cu escoriaţii. Șoferul şi un minor au fost transportaţi la spital, conform ISU Vâlcea.