Autostrăzile din România sunt moartea pasiunii. Lucrările se desfășoară greoi, cu multe întârziri. Probleme sunt și la Lotul 2 al Autostrăzii Sebeş Turda.

Acest nu va fi finalizat nici măcar anul viitor, deşi termenul stabilit prin contract este noiembrie 2020, susţine Asociaţia Pro Infrastructură, precizând că grecii de la Aktor s-au mobilizat insuficient.

„Am realizat o vizită pe tronsonul 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda. Mulţumim CNAIR şi DRDP Cluj pentru disponibilitate şi transparenţă.

Putem observa o dată în plus managementul haotic al grecilor de la Aktor, mobilizarea insuficientă, lucrările realizate în ultimii 5 ani ce trebuie remediate, sau un sistem de scurgere al apelor aproape inexistent ce produce pagube semnificative la fiecare ploaie.

Cu excepţia structurilor principale unde subcontractorul Retter este bine mobilizat, este greu de crezut că Aktor va finaliza restul lucrărilor chiar şi în anul 2021”, a informat Asociaţia Pro Infrastructură, potrivit adevarul.ro.

În urmă cu trei săptămâni, premierul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor Lucian Bode au verificat în teren, stadiul lucrărilor de pe loturile 1 şi 2 ale autostrăzii A10 Sebeş-Turda, considerând că „lucrările sunt în grafic”.

 

coral