Cei mai mulți oameni iubesc să călătorească, să viziteze locuri noi și obiective turistice sau istorice, dar pentru ca acst lucru să fie posibil au nevoie de un mijloc de transport. Dacă este vorba despre o călătorie planificată din timp sau cam singura vacanță dintr-un an, o parte dintre aceștia aleg să călătorească cu autoturismul propriu.

Dar dacă distanța care trebuie parcursă până la destinație este foarte mare, aceștia aleg de obicei avionul sau autocarul pentru transport persoane România – Germania sau țara de destinație. Ținând cont de prețurile destul de mari ale biletelor de avion, mai ales în timpul sezonului vacanțelor, și faptul că, de cele mai multe ori, turiștii au nevoie de un alt mijoc de trasnport care să îi ducă de la aeroport la destinația finală, transportul cu autocarul este cel mai avantajos.

Avantajele transportului cu autocarul

1. Confortul

Marile firme de transport persoane, în special cele care fac transport internațional, indiferent ca este vorba despre transport Germania – România sau oricare altă țară, au investit într-un parc auto modern, care să cuprindă autocare confortabile, cu condiții dintre cele mai bune.

Astfel că scaunele sunt confortabile și ergonomice, mai ales că timpul petrecut pe acestea poate fi destul de lung, însă dacă simt nevoia, pasagerii se pot ridica pe culoarul de trecere chiar și în timpul mersului. De asemenea, noile modele de autocare au și WiFi, ceea ce reprezintă un mare plus mai ales din punctul de vedere al tinerilor, care sunt dependenți de rețelele de socializare și de internet.

2. Transport economic și rapid

Cu toate că cel mai rapid mijloc de transport este considerat avionul, iar în alte țari și trenul, autocarul poate concura lejer cu acestea, mai ales dacă este vorba despre autocare moderne. În plus, biletele plătite pentru trasnportul cu autocarul sunt unele dintre cele mai avantajoase de pe piața. Tocmai de aceea firmee de transport persoane Germania – România care se ocupă atât cu transportul intern, dar mai ales internțional de persoane au înregistrat un asemenea succes.

3. Posibilitatea de a admira peisajele

Cel mai frumos și unul dintre cele mai importante aspecte pentru pasagerii autocarelor este posibilitatea de a admira și a se bucura de peisajele zonelor pe care le traversează în drum spre destinația finală. Deși se poate crede că este mai ușor de admirat peisajele din mașina personală, șoferul poate contrazice acest lucru. Astfel că acesta reprezintă un avantaj al călătoriilor cu autocarul.

Dezavantajele transportului cu autocarul

Cu toate că numărul acestora este foart mic, mai ales în comparație cu avantajele, există și câteva dezavantaje ale călătoriilor cu autocarul. Unul dintre cele mai importante este reprezentat de faptul că a călători împreună cu alți pasageri poate fi destul de neplăcut, în principal din cauza zgomotelor, gălăgiei sau un comportament necorespunzător. Este de precizat faptul că în orice mijloc de transport în comun, indiferent că este vorba despre autocar, avion sau tren, nu există intimitate, însă acest impediment poate fi depășit dacă ceilalți pasageri se poartă civilizat.

 

 

  coral