Ce avere impresionantă lasă în urmă Alexandru Arşinel, conform ultimei sale declarații de avere. Îndrăgitul actor a fost un om chibzuit, astfel că a reușit să strângă mulți bani și bunuri. Alexandru Arșinel a murit joi, 29 septembrie, după mai mult timp în care starea sa de sănătate s-a deteriorat substanțial. Actorul a avut, de asemenea, o carieră impresionantă.

Ce avere a lăsat în urmă Alexandru Arșinel. Avea 12 depozite bancare

Pe lângă moștenirea impesionantă din punct de vedere cultural, fiind un om chibzuit, regretatul actor a lăsat și o avere impresionantă. Ultima declarație de avere depusă de Alexandru Arșinel, din perioada în care era directorul adjunct al Teatrului de revistă „Constantin Tănase”, datează din vara anului 2020.

Din această declarație de avere reiese faptul că Alexandru Arşinel a încasat 33.720 lei (pensie de revoluţionar), 73.512 lei (pensie), 74.772 lei (indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii) şi 10.800 de lei pentru o indemnizaţie handicap gr. 2 pentru îngrijirea soţiei bolnave. Astfel, totalul anului 2020 a fost de 107.232 lei, ceea ce înseamnă un veni de 8.936 lei pe lună.

Alexandru Arșinel avea și 4 terenuri

De asemenea, Alexandru Arșinel mai deţinea, în anul 2020, 4 terenuri, o cotă parte din 2 terenuri la Dolhasca şi 2 terenuri integrale la Sinaia şi Samurcaş, Crevedia. În plus, în ceea ce privește locuințele, în irmă cu 2 ani, în declarația de avere figurau 3 case de vacanţă şi un apartament la Bucureşti, precum şi un autoturism marca Toyota.

În plus, Alexandru Arşinel a fost, în vara anului 2020, titularul a 12 depozite bancare, dintre care nouă în moneda națională, două în euro şi altul în dolari mericani, sumele totale fiind: 970.900 lei, 33.300 euro și 1558 de dolari americani.

Alexandru Arșinel, colecție scumpă de timbre

Puțini dintre români știu, însă Alexandru Arșinel era colecționar de timbre. A colecționat timbre în intervalul 1965 – 2018, valorea colecției fiind estimată la circa 5.000 de euro.

De asemenea, în declarația de avere se mai arată că regretatul actor și-a împrumutat fiul, pe Bogdan, cu 100.000 de euro.

Alexandru Arșinel, îndepărtat de Nicușor Dan de la conducerea teatrului Constantin Tănase

Pe de altă parte, Alexandru Arșinel a rămas fără contractul său de director adjunct al teatrului Constntin Tănase, acesta nemaifiind prelungit de Primăria Capitalei.

 „Precizări la o nouă dezinformare. Alexandru Arşinel a fost şi este actor colaborator la Teatrul Constantin Tănase. Adică, are un contract de colaborare cu teatrul, iar contractul este în curs. Până de curând era şi directorul artistic (adică directorul adjunct) al teatrului. În urma informaţiilor primite din teatru asupra activităţii sale ca director artistic nu i-am mai prelungit acest mandat. A rămas cu contractul de colaborare cu teatrul, în calitate de actor”, scria edilul general, Nicușor Dan, pe Facebook.

Îndrăgitul actor Alexandru Arșinel a decedat joi, 29 septembrie, la vârsta de 83 de ani, în spital. coral