News Flash:

Avertisment pentru românii din UK care nu au statut de rezident: Pregătiţi-vă să fiţi dați afară!

27 Septembrie 2021
822 Vizualizari | 0 Comentarii
avertisment romani uk

Marea Britanie trece printr-o criză profundă a pieţei muncii şi anunţă că va da 5000 de vize temporare astfel încât benzinăriile să nu mai rămână fără carburant. Cu toate acestea, pe termen lung situaţia nu este bună pentru migranţi.

Românii din UK au motive de panică. Cetățenii UE cărora li s-a refuzat dreptul de a rămâne în Marea Britanie ar trebui să părăsească țara de bunăvoie. Dacă nu fac acest lucru, vor fi expulzați, a avertizat un ministru britanic citat de Politico.

Ministrul pentru imigrație, Kevin Foster, a declarat pentru ziarul italian La Repubblica într-un interviu că „cetățenii UE cărora li s-a refuzat statutul de rezident și nu pleacă vor sta ilegal în Regatul Unit”.

„Ne așteptăm ca oamenii să părăsească țara în mod voluntar”, iar în caz contrar, oficialii din domeniul imigrației „vor încerca să le impună plecarea”, a precizat el.

Aeronave militare ruse, interceptate deasupra Mării Negre de avioane române şi canadiene
Marea Britanie a acordat în jur de 5,4 milioane de permise de ședere unor cetățeni ai Uniunii Europene. „În 31 august 2021, existau aproximativ 400.000 de cereri în așteptarea unui rezultat”, a spus Foster

„Cei care au avut motive întemeiate să depășească termenul limită pentru a solicita să rămână în Marea Britanie încă pot aplica”, a adăugat ministrul.

„Avem măsuri pentru a-i proteja pe cei care nu au depus încă solicitarea, dar care ar putea fi în continuare eligibili, ceea ce înseamnă că toată lumea va putea obține statutul pe care îl merită”, a precizat el.

Marea Britanie a raţionalizat carburantul din cauza lipsei de şoferi

Cu toate acestea, Marea Britanie nu a reușit să umple golurile de pe piața muncii, în special în sectorul transporturilor cu camionul și alimentelor, ceea ce a dus la o penurie de produse pe rafturile supermarketurilor și o criză de combustibil. Guvernul britanic a anunțat că va da 5.000 de vize temporare pentru șoferi de camioane și 5.500 pentru angajați în industria cărnii de pui.

Criza carburanţilor în Marea Britanie. Benzinăriile limitează vânzările de combustibil la un plafon maxim de 30 de lire sterline pentru fiecare client
Totuși, Foster a negat că există o legătură între criza de angajați și noile reguli de imigrație.

„Nu suntem de acord că sistemul bazat pe puncte este principala cauză a crizei de forță de muncă în Marea Britanie, pentru că putem observa deficiențe similare în întreaga UE, în special în domenii precum industria ospitalității și cea a transportului cu camionul”, a spus el.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1536 (s) | 33 queries | Mysql time :0.059306 (s)