Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a venit cu un avertisment pentru românii care își păstrează economiile în dolari! Șeful BNR a venit cu propriul său exemplu și le-a transmis românilor modul în care face el economii.

Avertismentul lui Mugur Isărescu pentru românii care economisesc în dolari

Așadar, guvernatorul Băncii Naționale a României a venit cu avertisment pentru românii care își păstrează economiile în dolari americani. Mugur Isărescu a spus că aceștia riscă destul de mult și a explicat pentru toată lumea în ce mod își ține el agoniseala.

„Este riscul lor. Este opțiunea lor. Sfatul nostru este să-și pună ouăle în două-trei coșuri: și în lei, și în dolari, și în euro. Eu așa fac. Eu am cumpărat și titluri de stat. Am încercat doar să-mi protejez banii”, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Ce investiții a făcut Mugur Isărescu

Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR) a mai tras un semnal de alarmă, legat de investițiile făcute în ultima perioadă. Șeful BNR a lăsat să se înțeleagă că nu a riscat să își investească averea, ci a preferat să-și trimită nepoții la școli importante.

„Singurele investiții pe care le-am făcut au fost în nepoți, i-am trimis la școală să învețe”, a zis guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR).

Între timp, situația economică pare să se înrăutățească în România, iar Banca Naţională a României (BNR) a majorat la 16,3% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an. Cu toate acestea specialiștii BNR estimează o inflaţie de 11,2% pentru sfârşitul anului viitor, potrivit datelor prezentate luni de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, arată impact.ro

„Dacă ne comparăm cu ce vedem în UE. În noiembrie 2019 România era „campioană”, cu cea mai mare rată a inflației. Pe parcursul a aproape trei ani, ne-am îmbunătățit comparativ situația, cu alte țări europene, suntem pe poziția a zecea. Sunt inclusiv țări din zona euro. Mulți cred că dacă ai intrat în zona euro, ai scăpat de inflație. Uite că se dovedește a fi neadevărat”, a precizat Guvernatorul BNR.

Estimările BNR au fost depășite de situația reală. Banca Centrală estima în august 2022 o inflaţie de 13,9% pentru finalul anului şi de 7,5% pentru 2023. De asemenea, banca centrală anticipa în mai 2022 o inflaţie de 12,5% pentru sfârşitul acestui an şi de 6,7% pentru anul viitor. coral