News Flash:

Avertismentul ministrului Sănătății: „Numărul de rezultate pozitive Covid-19 va crește”

11 Ianuarie 2021
2237 Vizualizari | 0 Comentarii
ministrul sanatatii vlad voiculescu

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu s-a arătat nemulțumit de ritmul actual al testărilor Covid-19 în România.

Voiculescu este de părere că numărul de teste Sars-Cov-2 care se efectuează în România este prea mic în comparație cu numărul real de cazuri, astfel că, recent, a modificat legislația în acest sens, pentru a fi incluse în raportările oficiale și testele rapide.

Măsura se aplică doar în cazul celor care sunt prelevate în laboratoare şi în unităţi medicale.

Din acest motiv, ministrul se așteaptă ca, cel puțin pe hârtie, în documentele oficiale, să apară mai multe cazuri de infectări cu Covid-19 în țara noastră, în perioada următoare.

”Pentru a lua decizii e nevoie de date. Datele le obținem în principal din testare. Nu sunt mulțumit de capacitatea de testare a României. Mai ales nu sunt mulțumit de cât se testează efectiv în România în acest moment. Ăsta este și un motiv pentru care pe 30 decembrie anul trecut, în a 4-a zi de mandat, ce am făcut a fost să schimb metodologia de raportare a testelor și în acest moment putem să vedem de asemenea testele rapide, care sunt sigure mai ales pentru cei simptomatici și la care apelează multe persoane.

În zilele următoare, odată ce platforma informatică a STS este actualizată - și a durat câteva zile - vom vedea că numărul de rezultate și de teste, numărul de rezultate pozitive, din păcate, și numărul de teste totale va crește, așa încât ne vom apropia ceva mai mult de realitate.” - a declarat ministrul Sănătății pentru Știrile Pro TV.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0846 (s) | 22 queries | Mysql time :0.025392 (s)