Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri dimineaţa, o serie de atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă în mai multe zone şi localităţi din 24 de judeţe, transmite Agerpres.

Astfel, până la ora 10:00, în zona joasă a judeţelor Alba, Braşov, Mureş şi Sibiu, în zona depresionară din Braşov şi Harghita precum şi în 15 localităţi din judeţul Covasna se va semnala local ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi, izolat, sub 100 de metri.

De asemenea, până la ora 9:00, vor persista fenomene similare în mai multe localităţi din judeţele Bacău, Botoşani, Suceava, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Iaşi, Vaslui, Brăila, Ialomiţa, Buzău şi Călăraşi.

ANM a emis atenţionări de ceaţă şi vizibilitate redusă, până la ora 8:00, pentru zona joasă şi cea depresionară a judeţului Caraş-Severin, zona joasă a judeţelor Arad, Timiş, Cluj, Satu Mare şi zona continentală din judeţul Tulcea.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

coral