Un avion a aterizat de urgență, în noaptea dintre 1 și 2 ianuarie 2022, pe Aeroportul Internațional Cluj. Piloții au luat decizia după ce o femeie a intrat în travaliu. Avionul Wizz Air zbura din Georgia spre Polonia.

“Aeronava care efectua zborul Wizz Air W6 1730 de la Kutaisi la Gdansk pe 1 ianuarie a făcut o escală neplanificată pe aeroportul Cluj Napoca, deoarece un pasager a avut nevoie de asistență medicală urgentă. Aeronava a aterizat în siguranță, iar după ce pasagerul a fost preluat de o echipă medicală aeronava a reluat zborul spre destinație. Wizz Air își cere scuze pasagerilor afectați de această situație, dar siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor noastre rămâne prioritatea principală a companiei”, au precizat reprezentanții companiei.

Horia Simu, managerul Serviciului de Ambulanță Cluj, a declarat pentru Cluj24 că femeia din Georgia a prezentat contracții la 4-5 minute și a fost transportată de urgență la Clinica Ginecologie 2.

Femeia nu a născut pe drum și a fost stabilizată.

Întreaga familie de georgieni a rămas la Cluj. Comunicarea cu aceștia este greoaie, însă din primele informații ei ar fi la al patrulea copil.

coral