Avocatul familiei Luizei Melencu, Tonel Pop, a respins ideea ca Gheorghe Dinca ar colabora cu procurorii, transmite Digi24.ro. Avocatul a constatat ca suspectul a refuzat sa-i duca de bunavoie pe anchetatori in locurile unde se afla corpurile victimelor si invoca lipsa de intentie in ce priveste uciderea lor pentru a obtine o pedeapsa cat mai mica.

„Nu prea coopereaza mai deloc. Coopereaza in sensul in care ii e favorabila cooperarea, toate sunt expuse de el in asa fel incat sa ii prinda bine. Tot ce a facut spune ca nu a facut cu intentie, pentru a obtine o pedeapsa mult mai mica. Una e sa vrei sa omori pe cineva, alta e sa sa-i dai o palma si sa dea cu capul de un cui, de un perete si din greseala, cum ar fi, sa-l omori. El expune astfel de situatii bine titrate, bine invatate ca lectii”, a declarat Tonel Pop.

O alta dovada a faptului ca Dinca incearca sa ingreuneze pe cat posibil ancheta este refuzul de a indica locul in care a dus victimele. ”Nu vrea sa spuna unde a ascuns trupurile fetelor. Nu vrea sa spuna pentru ca acolo unde a dus corpul sau bucati din corpul victimelor mai sunt si alte victime”, a exemplificat Pop.

Avocatul familiei Melencu este nemultumit de modul in care a decurs ancheta in cazul celor doua fete disparute.

„Aceasta cercetare avut trei etape. O prima etapa – asa zisa cercetare care a fost de fapt o chestie care a alterat campul infractional si a denaturat toate probele. A doua faza in care s-a preluat ancheta la Bucuresti, la solicitarea inclusiv a noastra, si s-au inchis portile pe motiv ca Dinca e la Bucuresti, cand adevarul era acolo si trebuia dezgropat. A treia etapa e cea in care a venit o echipa interdisciplinara, criminalisti profesionisti, si au inceput sa faca treaba, atat cat pot dupa ce a fost alterat campul infractional”, a spus Tonel Pop, avocatul familiei Melencu.

coral