Primăria Cojocna, proprietarul Băilor Cojocna, a încredința fără licitație, ci prin hotărâre de Consiliu Local, stațiunea de lângă Cluj-Napoca, iar contractul a fost câștigat de SC Bai Cojocna SRL, care a oferit de zece ori mai puțin decât celelalte firme care au depus oferte. 

Primarul comunei Cojocna, Teodor Bucur, l-a acuzart pe omul de afaceri care a depus oferta că este un aventurier ”rupt în cur”.

SC Bai Cojocna SRL este o societate la care acționar unic este chiar Consiliul Local Cojocna și care administerează de ani de zile Băile. Firma  a oferit un preț anual de închiriere de sub 25.000 de lei, în timp ce alte firme au oferit 310.000 de lei pe an, deci bugetul local din Cojocna a fost păgubit de sume importante de bani. 

Contractul dintre SC Bai Cojocna SRL și Primăria Cojocna a expirat în 2019 și a fost prelungit până în 2020, contractul vechi fiind de 15.000 de lei pe an. Consilierii locali au primit sub nas un proiect de hotărâre pentru a încredința contractul SC Bai Cojocna SRL, dar alte două firme au aflat și au depus și ele oferte, fără a fi luate în seamă.

”Un exemplu clar de oameni care, se cred moșieri peste proprietatea statului și a comunității.

În cadrul ședinței de consiliu local Cojocna, am ofertat Băile Sărate Cojocna cu o sumă de peste 12 ori mai mare față de proiectul înaintat de SC Bai Cojocna SRL. Domnii consilieri nici măcar nu au mai deschis plicul cu oferta mea, și au votat pentru încredințarea directă spre societatea mai sus menționată, care are puteri depline și poate reinchiria fără licitație, după cum vrea administratorul societății. Am avut un proiect frumos si de durată. Dar din păcate s-a mers pe nepotisme și interese personale. Nu mă miră faptul că avem la 16 km de Cluj-Napoca o bijuterie și nu este valorificată. Sper ca locuitorii Comunei sa vadă ce fac liderii lor si cum își bat joc de proprietatea comunei, arată Știri de Cluj.

Pe langa oferta mea, o alta firma a inaintat o suma de 10 ori mai mare decat SC Bai Cojocna SRL, nu am să dau nume, dar vor fi câțiva “domni” din Consiliul Local Cojocna care vor da declarații …Promit!”, a relatat Andrei Maxim, reprezentantul firmei care a făcut oferta mai mare, dar a pierdut. 

Ședința de Consiliu Local s-a desfășurat în restaurantul de la Băile Cojocna, iar numai aleșii locali au putut participa. Ofertele depuse de firmele private nici nu au fost deschise. 

Andrei Maxim a spus că va cere anularea hotărârii de Consiliu Local și va face plângeri, pentru că bugetul de stat a fost păgubit. 

Acesta a precizat că firma SC Bai Cojocna SRL a realizat în 2019 un profit de 70.000 de lei numai din închirierea spațiilor din incintă, dar a achitat bugetului local o redevență de 15.000 de lei pe tot anul. În plus, Primăria Cojocna a fost cea care a realizat și investiții la Băi.

Așa se face că două firme private ar fi achitat anual minim 310.000 de lei chirie pentru a administra această mină de aur de lângă Cluj-Napoca, neexploatată la justa ei valoare.  coral