Un bărbat de 31 de ani a traversat pe jos tunelul subteran al Canalului Mânecii. El a folosit tunelul de serviciu de lângă cel feroviar. Pasagerul clandestin a fost arestat în Franța.

Bărbatul a fost reperat în urmă cu o săptămână, în timp ce intra în gura tunelului de la Folkestone. Britanicul de 31 de ani a fost arestat de poliția franceză, pe partea cealaltă a Tunelului Mânecii, la Coquelles, relatează publicația Daily Mail.

Autoritățile cred că bărbatul a reușit să escaladeze patru garduri și a evitat 400 de camere de supraveghere înainte de a dispărea în tunel.

El a parcurs toată distanța de 31 de mile între Anglia și Franța prin tunelul de serviciu, dar și printr-o pasarelă între tunelul feroviar și tunelul de serviciu, care a fost construită la fiecare 375 de metri.

Eurotunnel, autoritatea de gestionare a traficului prin Tunelul Mânecii, a atras atenția asupra pericolului uriaș în care s-a pus pasagerul clandestin, în condițiile în care linia feroviară este electrificată la zeci de mii de volți, arată sursa citată.

Dacă ar fi mers prin tunelul feroviar, ar fi fost nevoit să suporte temperaturi foarte ridicate, presiunea aerului modificată și zgomotul asurzitor al trenurilor care circulă cu 100 mile pe oră. 

Bărbatul a fost arestat pe 21 decembrie și a ajuns în fața unui tribunal din localitatea Boulogne-sur-Mer, miercurea trecută. 

„Acesta este un incident foarte rar și aș dori să mulțumesc autorităților britanice și franceze pentru rezolvarea problemei atât de repede. Ar fi putut fi mult mai rău, sper că verificările de securitate  vor fi intensificate de către ambele părți pentru a preveni reapariția unui asemenea incident” a declarat polițistul Damian Collins. 

coral