Șeful IPJ Cluj, Mircea Rus, a depistat, joi, pe o stradă din Cluj-Napoca, un bărbat, urmărit național, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate, acesta fiind încarcerat în Penitenciarul Gherla.

Potrivit unui comunicat al IPJ Cluj transmis, joi, pe numele bărbatului era emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate de către Judecătoria Dej, din luna aprilie 2018.

“Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au depistat, joi, un bărbat, de 52 de ani, din Cluj-Napoca, urmărit național. Acesta a fost depistat pe strada George Barițiu din municipiu. Pe numele lui era emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate de către Judecătoria Dej, din luna aprilie 2018. Bărbatul are de executat 12 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de furt. El a fost încarcerat în Penitenciarul Gherla pentru executarea pedepsei”, se arată în documentul citat.

Surse judiciare au declarat, joi, că cel care l-a prins pe infractor este șeful IPJ Cluj, comisar șef de poliție Mircea Rus, care l-a recunoscut pe stradă în timp ce se întorcea de la un eveniment.

“Șeful IPJ Cluj a lucrat 18 ani la investigații criminale, îi cam cunoaște pe cei certați cu legea“, arată Pagina de Transilvania.

coral