Potrivit unui comunicat al poliției clujene, bărbatul care hărțuiește studente prin campusul universitar Hașdeu a fost pus sub control judiciar.

”Bărbatul reținut pentru 24 de ore de polițiști, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de hărțuire, agresiune sexuală, ultraj contra bunelor moravuri și violarea sediului profesional a fost prezentat magistraților în cursul zilei de azi, care au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, arată IPJ Cluj.

El a fost reclamat de mai multe persoane că a hărțuit femei nu doar în campusul universitar, ci și prin parcul de lângă Iulius Mall.

„La data de 7 iunie, polițiștii Biroului pentru Centrul Universitar din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 39 de ani, din Cluj-Napoca, cercetat pentru 4 infracțiuni”, au transmis polițiștii clujeni. 

„În fapt, la data de 5 iunie, în urma unor imagini apărute în spațiul public cu privire la un bărbat care ar fi abordat mai multe studente în Cluj-Napoca, având o atitudine hărțuitoare, polițiștii din cadrul Biroului pentru Centrul Universitar s- au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de hărțuire”, au spus polițiștii, după ce la sfârșitul săptămânii trecute s-au lansat în spațiul public informații despre un bărbat care hărțuieste tinere din Cluj-Napoca. 

„În baza verificărilor și a activităților investigativ-operative demarate în cauză, polițiștii au stabilit că în perioada aprilie – mai, acesta ar fi abordat studente în diferite locații publice din Cluj-Napoca, precum și într-un cămin studențesc din municipiu, manifestând o atitudine hărțuitoare față de acestea și făcându-le propuneri indecente”, au mai declarat autoritățile, care au fost sesizate cu privire la acest individ chiar și de conducerea universității de care aparține căminul în care a avut loc incidentul tulburător. 

„De asemenea, în data de 17 mai și 2 iunie, cel în cauză ar fi săvârșit acte de exhibiționism în spațiul public. Ca urmare a activităților investigative și a probatoriului administrat în cauză, cercetările au fost extinse sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de hărțuire, agresiune sexuală, ultraj contra bunelor moravuri și violarea sediului profesional”, au mai spus polițiștii Biroului pentru Centrul Universitar din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca.

coral