Jucan Paul Romulus, bărbatul care și-a incendiat tatăl pentru câteva corpuri de mobilier va rămâne după gratii, după ce judecătorii au dispus prelungirea măsurii arestului preventiv. Inițial, acesta ceruse înlocuirea măsurii cu una mai blândă, cea a arestului la domiciliu, dar cererea a fost respinsă. 

Bărbatul din Dezmir a fost inițial reținut și apoi arestat preventiv la mijlocul lunii ianuarie, fiind acuzat de tentativă de omor.

Potrivit anchetatorilor, în data de 10.01.2022, procurorul anchetator din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie în varianta tentativei la omor, violenţă în familie în varianta lovire sau alte violenţe şi distrugere.

Din probele administrate pe parcursul urmăririi penale a rezultat că într-un imobil din com. Apahida, sat Dezmir, în data de 10.01.2022, în jurul orei 20:00,  între persoana vătămată JV şi fiul său, inculpatul Jucan Paul Romulus, s-a iscat un conflict din cauza unor corpuri de mobilier. Conflictul a degenerat şi inculpatul a luat dintr-o anexă un bidon ce conţinea benzină şi din dreptul uşii a aruncat cu bidonul spre tatăl său care se afla în preajma șemineului.

Persoana vătămată JV a fost transportată la UPU şi prezintă arsuri de gradul II pe aproximativ 15% din suprafaţa corpului.

În seara de 11.01.2022, procurorul a dispus reținerea inculpatului Jucan Paul Romulus pentru o perioadă de 24 de ore, iar în data de 12.01.2022 a formulat o propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile judecătorilor de la Tribunalul Cluj.

coral