• Magistrații Tribunalului Cluj au dispus prelungirea măsurii arestului preventiv în ceea ce-l privește pe Paul Romulus Jucan, bărbaul din Dezmir acuzat că și-a incendiat tatăl.

  • Trimis în judecată pentru tentativă de omor, judecătorii au considerat că acesta mai trebuie să rămână în arest încă cel puțin 30 de zile

Paul Romulus Jucan, bărbatul acuzat de proccurori că a încercat să-și ucidă părintele dându-i foc, mai rămâne încă cel puțin 30 de zile în arest, după ce jduecătorii Tribunalului Cluj au dispus respingerea cererii acestuia de înlocuire a măsurii aresului preventiv cu o măsură preventivă mai ușoară.

Acesta este acuzat de tentativă la omor calificat, în varianta prin cruzimi, și asta pentru că a aruncat cu benzină pe tatăl său pentru a-l ucide prin incendiere. Incidentul a avut loc la casa din Dezmir în care locuiau atât victima cât și inculpatul.

” În baza art. 242 alin. (2) din C. proc. pen., Respinge, ca nefondată, cererea formulată de inculpatul J.P.R. de înlocuire a arestării preventive cu o măsură preventivă mai blândă. În baza art. 208 alin. (4) din C. proc. pen., Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate faţă de inculpatul J.P.R., trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violenţă în familie în varianta tentativei la omor calificat prev. de art. 199 alin. 1 din C.p. rap. la art. 32 alin. 1 din C.p. şi art. 189 alin. 1 lit. h şi alin. 2 din C.p., şi distrugere, prev. de art. 253 alin. 4 din C.p., cu aplic. art. 38 alin. 2 din C.p. – măsură preventivă dispusă prin încheierea penală nr. 56/12.01.2022 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj – Sec?ia penală, prelungită şi menţinută ulterior. Dispune menţinerea arestării preventive faţă de inculpatul J.P.R”, se arată în încheierea judecătorilor clujeni.

A vrut să-și incendieze tatăl pentru câteva piese de mobilă

Potrivit anchetatorilor, la data de 10.01.2022, Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie în varianta tentativei la omor, violenţă în familie în varianta lovire sau alte violenţe şi distrugere.

”Din probele administrate pe parcursul urmăririi penale a rezultat că într-un imobil din com. Apahida, sat Dezmir, în data de 10.01.2022, în jurul orei 20:00, între persoana vătămată JV şi fiul său, inculpatul Jucan Paul Romulus, s-a iscat un conflict din cauza unor corpuri de mobilier. Conflictul a degenerat şi inculpatul a luat dintr-o anexă un bidon ce conţinea benzină şi din dreptul uşii a aruncat cu bidonul spre tatăl său care se afla în preajma șemineului. Persoana vătămată JV a fost transportată la UPU şi prezintă arsuri de gradul II pe aproximativ 15% din suprafaţa corpului”, susțin anchetatorii clujeni.

În seara de 11.01.2022, procurorul a dispus reținerea inculpatului Jucan Paul Romulus pentru o perioadă de 24 de ore, iar în data de 12.01.2022 a formulat o propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile judecătorilor de la Tribunalul Cluj, măsura care este menținută până în acest moment.

coral