Examenul de Bacalaureat 2019 aduce in atentie nu numai subiectele pe care le primesc elevii, rezolvarea lor si notele obtinute de acestie, ci si situatii mai putin placute. Este vorba despre cazuri in care elevii sunt eliminati din salile de examen pentru ca au incalcat regulile stabilite de Ministerul Educatiei.

Concret, unii elevi sunt prinsi incercand sa copieze sau cu fituici pe care le-au pregatit din timp tocmai pentru a-si oferi un ”sprijin” in timpul examenului. Dar nu este vorba numai despre asta. Un elev din Bucuresti a fost eliminat din sala de examen pentru ca avea la el telefonul mobil. Nu s-a precizat daca elevul a incercat sau nu sa foloseasca respectivul telefon, cert este ca supraveghetorul l-a dat afara din sala.

In judetul Alba, nu mai putin de 4 elevi au fost eliminati din examen fiindca aveau telefoanele mobile asupra lor.

„Au fost eliminati din examen patru elevi: doi de la Liceul Tehnologic Silvic din Campeni, unul de la Liceul Horea, Closca si Crisan Abrud si unul de la Liceul Dr. Lazar Chirila din Abrud. Din primele informatii stim ca au avut telefoanele la ei, mai multe detalii vom afla dupa ce primim procesele-verbale”, a declarat inspectorul sef Marcela Daramus, de la ISJ Alba, citat de Mediafax.

Tot telefonul mobil – de data aceasta elevul a incercat sa se foloseasca de gadget in timpul examenului de luni – a fost cauza unei alete eliminari, in judetul Olt.

Bacalaureat 2019. Ce obiecte sunt interzise in sala de examen

In primul rand, in dimineata examenului, “accesul candidatilor in sali este permis pe baza actului de identitate, cel mai tarziu cu 30 de minute inainte de inceperea probei”, potrivit art. 56, alin. (1) din Anexa 2 la Ordinul MECTS nr. 4799/31.08.2010.

Absolventii de liceu nu au voie sa intre in sala de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacose si orice alte elemente asemanatoare. Ei sunt obligati sa le lase in sala de depozitare, care este stabilita de comisia de bacalaureat.  Cei care refuza acest lucru nu sunt primiti in examen.

Obiectele interzise in sala de examen examen sunt urmatoarele: manuale, carti, dictionare, culegeri, memoratoare, notite, insemnari, rezumate, ciorne, lucrari ale altor candidati, telefoane mobile, casti audio, orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

De asemenea, candidatilor la BAC nu le este permis sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa copieze, sa transmita materiale care permit copiatul sau sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor sau pentru comunicare.

Atentie! Salile de examen sunt supravegheate cu camere video si audio, la fel si salile in care se descarca si se multiplica subiectele. Dupa fiecare examen scris din cadrul Bacalaureatului, comisiile de BAC verifica, prin sondaj, inregistrarile audio-video din salile de examen. coral