Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a semnat vineri, 21 iulie a.c., contractul de finanțare a proiectului european ce vizează dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ special din județul Cluj.

Acesta urmărește modernizarea infrastructurii educaționale a celor nouă școli speciale, a Grădiniței Speciale și a Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, instituții aflate în subordinea forului administrativ județean.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „E un mare pas înainte pe care îl facem în direcția îmbunătățirii mediului educațional, iar investiția pe care o realizăm cu bani europeni este cu atât mai importantă cu cât vizează toate unitățile școlare speciale din județ. Este extrem de important să acordăm o atenție sporită nevoilor elevilor cu cerințe educative speciale și să le punem la dispoziție infrastructura necesară unui studiu adecvat și familiarizării cu ultimele tendințe din domeniu.”

Finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, proiectul are o valoare totală de 7.449.092,89 lei, TVA inclus.

Concret, vor fi dotate cinci laboratoare de informatică, două dintre acestea fiind de la unități de învățământ profesional și tehnic, iar 166 de săli de clasă urmează să fie modernizate, din care 159 dotate cu echipamente digitale iar 151 dotate cu mobilier și materiale didactice.

            De asemenea, vor fi dotate și șapte laboratoare de științe, dintre care patru cu mobilier și materiale didactice specifice, iar trei cu echipamente digitale.

            Totodată, vor fi asigurate mobilier și materiale sportive, inclusiv echipamente digitale, pentru 26 de cabinete școlare, din care opt sunt săli de sport.

            Materiale și echipamente digitale, inclusiv în ceea ce privește componenta digitală, vor ajunge în cinci ateliere de practică.