News Flash:

Banii intră direct pe card! Anunțul momentului pentru aceşti români. Se schimbă tot ce știam despre tichetele de masă

27 Aprilie 2022
647 Vizualizari | 0 Comentarii
Se schimba regulile privind tichetele de masa

Persoanele care s-au vaccinat cu schema completă de imunizare împotriva coronavirusului până pe data de 14 aprilie și nu au intrat încă în posesia tichetelor de masă vor primi pe card suma aferentă acestora, potrivit ordonanței de urgență 44/2022, oficializată recent. Prevederi asemănătoare sunt stabilite prin documentul amintit și în cazul donatorilor de sânge.

Schimbări importante privind tichetele de masă acordate românilor. Începând cu data de 1 februarie 2022, toate tichetele – cele de masă, de creșă, culturale, cadou și de vacanță – au fost digitalizate.

Prin urmare, acestea se emit doar în format electronic. Totuși, angajații care au beneficiat de tichete până la data amintită, le-au putut și le pot folosi fără nicio dificultate până la data expirării lor.

Se renunță la acordarea tichetelor de masă pe hârtie

Ordonanța 44/2022, oficializată pe data de 14 aprilie, oferă cadrul legal ca sumele echivalente tichetelor de masă acordate persoanelor care s-au vaccinat cu schema completă de vaccinare – este vorba despre suma de 100 de lei – să fie trimise pe card. Astfel, se va renunța la tichetele de hârtie, iar românii vor primi banii direct în contul bancar.

„Măsura a fost luată pentru a se alinia la schimbările apărute din 1 februarie în privința emiterii tichetelor de valoare, reguli ce se regăsesc în Legea 165/2018 privind acordarea biletele de valoare”, arată avocat.net.

Trebuie precizat, însă, că doar persoanele care s-au vaccinat până cel târziu în data de 14 aprilie pot primi tichete de masă. Acest lucru este stabilit tot de ordonanța de urgență amintită.

Românii vor primi banii direct pe card

Aceeași regulă – renunțarea la tichetele de masă sub formă de hârtie în favoarea acordării banilor direct pe card – va fi respectată și în cazul persoanelor care donează sânge, conform prevederilor stabilite prin ordonanța de urgență 44/2022.

„Actul normativ oficializat joi introduce în Legea nr. 282/2005 privind donarea de sânge prevederea ca alocația de hrană acordată sub forma tichetelor de masă oferite pentru donarea de sânge să se facă conform prevederilor Legii 165/2018”, a mai precizat sursa citată.

Astfel, suma aferentă tichetelor de masă pentru donatorii de sânge – este vorba despre suma de 60 de lei – va intra direct în contul bancar al persoanei donatoare în locul tichetelor de masă de hârtie.

Se majorează valoarea tichetelor pentru angajați?

În altă ordine de idei, amintim că PSD a propus majorarea valorii tichetelor de masă pentru angajați, începând cu data de 1 iunie, cu 10 lei. Asta ar însemna un plus de 216 lei pentru fiecare angajat în parte, iar valoarea tichetului va ajunge la 30 de lei.

„Am văzut că există şi o altă propunere venită din partea premierului, aceea ca tichetele de masă să ajungă la o valoare de 40 de lei. Orice decizie va fi luată, important este să se întâmple ceva cu aceste tichete şi să vedem o creştere a lor. E o modalitate de a fi alături de angajaţi şi de a-i ajuta să facă faţă valului de scumpiri”, a transmis, la începutul lunii aprilie, deputatul PSD Vasile Cîtea.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1399 (s) | 33 queries | Mysql time :0.049250 (s)