Ionel Marcel Lepa, barbatul care a ucis un politist, duminica, a fost prins pe raza localitatii  Remetea Mare, din judetul Timis.

Ionel Marcel Lepa, barbatul care a impuscat un politist din Timis, in timpul unei misiuni, a fost prins in noaptea de luni spre marti, in jurul orei 4.45 in casa bunicii unui prieten de-ai sai din localitatea Remetea Mare.

El avea la brau atat pistolul de calibru 7.65, cat si o borseta cu gloante, conform imaginilor din momentul capturarii.

Lepa a fost prins de o echipa de flagrant a Biroului de operatiuni speciale, impreuna cu o echipa de la SIAS, la 7 km de locul crimei.

Potrivit politistilor, barbatul era ranit, iar ranile i se agravasera.

Unde se ascunsese barbatul

Barbatul se afla in localitatea Remetea Mare, in casa bunicii unui prieten, casa pe care anchetatorii o verificasera luni si unde au gasit urme suspecte de sange.

In momentul capturarii barbatul nu a opus rezistenta. El este ranit si urmeaza sa fie dus la o unitate medicala, apoi la audieri.

Luni, anchetatorii au verificat mai multe piste false, iar inainte de miezul noptii au verificat inclusiv daca in apropiere de Timisoara au fost trase focuri de arma, asa cum se anuntase la numarul de urgente 112. In final s-a stabilit ca a fost vorba de un foc de artificii.

In cauza este intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de omor calificat.
Comunicatul politiei

″In urma activitatilor informativ operative desfasurate de politisti, barbatul care l-a ucis pe politistul din judetul Timis a fost depistat, in aceasta dimineata, pe raza localitatii Remetea Mare, din judetul Timis.

Acesta prezinta plagi prin impuscare, care dateaza cel mai probabil de duminica, motiv pentru care s-a solicitat interventia ambulantei.

La momentul localizarii si prinderii acestuia, politistii nu au facut uz de armamentul din dotare.

Reamintim faptul ca, in cursul zilei de 2 iunie a.c., politistii Inspectoratului de Politie Judetean Timis au obtinut informatii punctuale cu privire la faptul ca un urmarit international se afla intr-un imobil din localitatea Izvin, judetul Timis.

In baza informatiilor obtinute, politistii au demarat activitati specifice pentru prinderea numitului Lepa Ionel Marcel, urmarit international, in baza unui mandat de executare a pedepsei inchisorii emis, la data de 25 aprilie 2018, de Judecatoria Lugoj, fiind condamnat pentru comiterea infractiunii de tentativa la talharie.

Astfel, politistii s-au deplasat la imobilul respectiv, iar una dintre echipele de politisti a ocolit imobilul, pentru a se asigura ca suspectul nu fuge prin partea din spate, moment in care urmaritul a iesit din casa si a facut uz de arma, in urma caruia un politist si-a pierdut viata.

Ulterior, suspectul a fugit in curtea altui imobil, unde ar fi amenintat cu arma o persoana, incercand sa-i sustraga autoturismul, moment in care un politist a facut uz de arma, reusind sa-l raneasca pe urmarit.

Imediat dupa producerea evenimentului, de la nivelul Inspectoratului General al Politiei Romane s-au dispus masuri pentru sprijinirea politistilor de la nivelul I.P.J. Timis, in vederea depistarii si retinerii persoanei in cauza.

Astfel, au fost trimisi specialisti din cadrul Directiei de Investigatii Criminale, de la Institutul National de Criminalistica si de la Serviciul pentru Interventii si Actiuni Speciale.

De asemenea, s-a dispus angrenarea unitatilor de politie limitrofe (efective, caini de urma si nu numai), precum si a altor structuri ale Politiei Romane de specialitate (operatiuni speciale, combaterea criminalitatii organizate etc)

Totodata, s-a solicitat si sprijinul structurilor de Politie de Frontiera si ale Jandarmeriei.

Nu in ultimul rand, s-a solicitat sprijinul Inspectoratului General de Aviatie al M.A.I., in vederea survolarii zonei si sprijinirii echipajelor din teren.

In cauza este intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de omor calificat, in cadrul caruia procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis efectueaza cercetari”, potrivit comunicatului politiei.
Politist ucis cu 2 focuri de arma

Ionel Marcel Lepa l-a impuscat mortal duminica, in zona pieptului si gatului, pe politistul Cristian Amariei, in varsta de 43 de ani, in timp ce acesta incerca sa il captureze.

Barbatul era cautat dupa ce fusese condamnat pentru talharie. coral