Fostul presedinte Traian Basescu le solicita din noi decidentilor sa fie prudenti si sa inceteze sa mai ”falsifice” nivelul de contaminare al populatiei cu virusul SARS-COV-2, recomandansu-le sa faca zilnic 10 -15.000 de teste si sa nu relaxeze masurile de distantare sociala pana cand nu vor sti care este harta bolii COVID – 19 in Romania.

”DECIDENTI, FITI PRUDENTI! Incetati sa mai falsificati nivelul de contaminare al populatiei cu virusul SARS-COV-2. Singura solutie este sa faceti zilnic 10 -15 mii teste. Incepeti testarea preponderent cu cei care s-au intors din Italia, Spania, UK, Franta si Germania si pe cei cu care au intrat in contact daca este cazul. Nu relaxati masurile pana cand nu veti sti care este harta bolii COVID – 19 in Romania”, a scris Basescu pe Facebook.

El intreaba autoritatile cum vor face recomandarile de reluare a activitatii industriale, de redeschidere a scolilor, a hotelurilor si restaurantelor sau reluarea zborurilor, in lipsa acestei baze de date, in lipsa unei harti a imbolnavirilor.

”15 Mai este prea devreme, este riscant, este imprudent pentru relaxarea masurilor. Testati masiv populatia !!!!!!!!”, cere Basescu, referindu-se la termenul anuntat de presedibtele Klaus Iohannis pentru relazarea restrictiilor.

Cu o zi in urma, Traian Basescu le transmitea ”decidentilor” ca fac o mare eroare relaxand masurile din 15 mai, deoarece nu s-au facut suficiente texte. ”Habar nu aveti despre imaginea reala a infectiei in structura populatiei”, a afirma Basescu.

coral