Conopida este una dintre
legumele recomandate a se consuma frecvent, datorita continutului crescut de
nutrienti. Beneficiile conopidei asupra sanatatii sunt de necontestat, aceasta putand preveni anumite maladii grave, precum cancerul sau bolile de inima.
Descopera aici ce vitamine si minerale contine conopida si care sunt beneficiile conopidei asupra sanatatii!
Ce vitamine si minerale contine conopida
Continand mai mult de 90%
apa, conopida are foarte putine
calorii. Glucidele asigura cea mai mare parte a aportului energetic. Dintre glucide, zaharurile simple – glucoza si fructoza – sunt majoritare. In aceasta leguma exista, de asemenea, si o oarecare cantitate de amidon. Lipidele sunt prezente in cantitati infime, in timp ce proteinele se gasesc din abundenta in conopida proaspata.
Conopida este foarte bogata in
vitamina C, dar este, totodata, si o sursa buna de vitaminele B, cu precadere B2, B3 si B6 si aduce si o cantitate mica de provitamina A. Vitamina K, si ea prezenta in conopida, este indispensabila vietii, rolul ei fiind acela de a coagula rapid sangele si de a actiona preventiv asupra hemoragiilor interne.
Apa din compozitie contine minerale precum: potasiu, magneziu si calciu si furnizeaza o serie de
oligoelemente: fier, zinc, mangan, cupru, bor, fluor.
Fibrele alimentare, din abundenta in compozitia sa, sunt compuse din cantitati mari de celuloza, hemiceluloza si o proportie mai mica de pectine, care ii confera conopidei acea textura moale dupa fierbere/coacere.
Citeste si:
Dupa ce vei citi, iti vei schimba parerea despre BANANE Beneficiile conopideiDintre multiplele beneficii ale conopidei asupra sanatatii, le-am selectat pentru voi pe cele mai importante:
Previne cancerulConopida contine sulforafan si indoli, substante care s-a demonstrat ca previn cancerul. O dieta bogata in crucifere, familie din care face parte si conopida, reduce semnificativ riscul de cancer, in special cancerul la san, cel de colon, cancerul de prostata si cel ovarian. Studiile au demonstrat ca o jumatate de cana de conopida pe zi diminueaza riscul cancerului de prostata cu 52%.
Are proprietati antiinflamatoareAcizii grasi omega 3 si vitamina K reduc inflamatiile intestinale,cele provocate de artrita si durerea cronica;
Citeste si:
VEI FI UIMIT! Secretul nestiut despre banalii ARDEI COPTI!Stimuleaza sistemul imunitarConopida contine, de asemenea, seleniu care, impreuna cu vitamina C, intareste sistemul imunitar.
Asigura o digestie optimaConopida este o sursa excelenta de fibre, esentiale unei digestii optime. Aportul de fibre absoarbe apa in tractul digestiv, ceea ce duce la inmuierea scaunului, deci la un tranzit intestinal optim.
Are beneficii cardiovasculareConopida contine un nivel crescut de acid folic, care regleaza nivelurile de homocisteina, un marker asociat bolilor cardiace.
Citeste si:
Vrei sa ai un FICAT SANATOS? Respecta urmatorii pasiReduce nivelul de colesterol S-a demonstrat ca alicina din compozitia conopidei poate reduce nivelul de colesterol, diminuandu-se astfel considerabil riscul de atac de cord.
Favorizeaza o sarcina sanatoasaConopida este o sursa buna de acid folic, necesar dezvoltarii sanatoase a fatului in timpul sarcinii, carenta de acid folic la femeile insarcinate putand duce la probleme precum anomaliile congenitale sau greutate scazuta la nastere a fatului.
Este recomandata in cura de slabireConopida contine foarte putine calorii. O ceasca de conopida are doar 27 de calorii, ceea ce face din aceasta leguma un aliment care poate fi consumat in cantitati mari indieta de slabire.
Citeste si:
Proprietatile MIRACULOASE ale lamaii congelate
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Comentarii (0)