Firma Doralex, patronată de Beniamin Timari, face demersurile pentru obținerea avizelor necesare la edificarea unui ansamblu imobiliar pe strada Traian, vizavi de sediul IPJ Cluj. Chiar dacă, în marea parte a zilei, zona este congestionată din cauza traficului rutier, documentația depusă vizează un ansamblu imobiliar cu 7 etaje care va supraaglomera zona. Din suveica de relații a lui Timari face parte și ”samsarul” de mașini scumpe Andras Csaba Kinal, cercetat pentru evaziune fiscală, care, la rândul lui, este prieten cu Toma Rus, fostul șef al BCCO Cluj Napoca și fost secretar în Ministerul de Interne.  Relațiile lui Timari ajung până la Andrei Hrebenciuc, fiul politicianului PSD Victor Hrebenciuc, și unul dintre prietenii din copilărie al fostului premier PSD Sorin Grindeanu.

Complexul de clădiri dezolante de pe str Traian colț cu Daniil Bărceanu se vor amenaja un ansamblu imobiliar al firmei Doralex, patronată de omul de afaceri Beniamin Timari, și un hotel al afacerii Pivo, gestionată de familia de milionari mureșeni Morariu.

Terenul pe care firma Doralex va construi ansamblul imobiliar îi aparție societății SIFI CJ OFFICE SA, companie administrată de firma de ADMINISTRARE IMOBILIARE SA. Acțiunile SIFI CJ aparțin off-shore-ul cipriot SIF IMOBILIARE PLC. Compania care administrează SIFI Office SA este controlată de SIF BANAT CRISANA SA, iar dintre persoanele care fac parte din conducerea acestei societăți imobiliare se remarcă Bogdan Alexandru Drăgoi. El este fost ministru al Finanţelor (în timpul guvernului Mihai Răzvan Ungureanu) și face parte din Consiliul de Administraţie al BRD. Tatăl lui Drăgoi este generalul (r) Dan Drăgoi fost ofițer în dispozitivul cu care lucra Victor Stănculescu, ultimul ministru ceaușist al Apărării. Timp de doi ani, Stănculescu a fost ministru, iar Dan Drăgoi secretar de stat în guvernele Roman și Stolojan. Pentru a arăta doar o parte a relațiilor dezvoltate de Dan Drăgoi trebuie menționat că, în urmă cu 14 ani, în firma Amrom Automotive el a fost asociat direct cu Virgil Măgureanu (fost director SRI), Bogdan Ionescu, Vlad Soare (fost președinte Gelsor – grup deținut de Sorin Ovidiu Vîntu) și Cristian Vlaicu (fost director RAAPPS – asociat în afaceri cu Dorin Cocoș, soțul Elenei Udrea și controversatul Adrian Petrache).

Din asocierile lui Bogdan Alexandru Drăgoi se remarcă Puiu Popoviciu, ”Bebe” Ionescu, ”Syda” Ionescu, și alți oameni de afaceri de renume(!).

Proiectul imobiliar pe care Doralex, afacerea lui Beniamin Timari, vrea să îl dezvolte în locația respectivă a fost pregătit în urmă cu trei ani. Înțelegerea între cele două companii a fost ca cei de la SIFI CJ să pună la dispoziție terenul, iar Doralex să investească bani în edificarea proiectului imobiliar.

Investitorul blindat de relații: de la șefi din poliție la fostul premier Grindeanu

Pe lângă Doralex, Beniamin Timari mai controlează firmele Doralex Construct SRL (având-o ca şi asociat pe Saveta Timari), DLX Developmment SRL (firmă în care Doralex Construct este asociat juridic), Concrete DLX SRL şi DLX Ferotim SRL. În cele două firme din urmă, asociatul lui Timari este Marina Asineta Cenan. Toate aceste societăţi au sediul în Cluj-Napoca.

Timari are 25% din acțiunile firmei Ipsum Group SRL, care se ocupă de ”extracţia altor minereuri metalifere neferoase”. În ultimii ani, firma nu a avut nicio cifră de afaceri, niciun angajat, a mers constant în pierdere, însă societatea are un atuu puternic: Albulescu Vasile Sebastian, care deține 45% din acțiuni, și este prietenul din copilărie al lui Sorin Grindeanu, fostul premier PSD.

Asociatul juridic al Ipsum Group SRL este o altă firmă de-a lui Timari, SC DLX Ferotim, prin care controlează un pachet de 25 % din acțiuni.

Concrete DLX SRL, o altă societate controlată de Timari, este împreună cu DKM Development SRL asociat juridic al unei firme care se ocupă de extracţia minereurilor neferoase. Această firmă ce s-a ocupat şi de lucrările minei de sare din localitatea clujeană Nireş. Societatea Salzbergwerk Ressourcen und Investitionen SRL cu sediul în Bucureşti este condusă de Bogdan Ionuţ Niţă, un partener de afaceri de-al lui Andrei Hrebenciuc, fiul politicianului PSD Victor Hrebenciuc.

Societatea DKM Development SRL (partenerul juridic al firmei lui Timari) este condusă de Alina Elena Ştefănescu Buf care s-a asociat cu Andras Csaba Kinal şi împreună au încercat să pună pe roate firma CSC Invest SRL, însă fără succes, societatea fiind în prezent radiată. Andras Csaba Kinal este un samsar de maşini de lux din Cluj-Napoca, prieten cu fostul secretar de stat din Ministerul de Interne, Toma Rus şi cu Nelu Pop, conferenţiarul UBB care l-a împrumutat pe Kinal cu aproape 100.000 de euro. Amănunte despre cum Kinal este protejat de crema Clujului, Gazeta de Cluj a scris în ediţiile trecute.

Timari i-a ținut pe polițiștii clujeni la căldură

Beniamin Timari, prin firma Doralex Com a câștigat o licitație organizată de IPJ Cluj pentru furnizarea de lemne de foc.

Contractul a fost împărțit în șapte loturi, iar șase dintre acestea au fost câștigate de o firmă din domeniul imobiliar care nu are nimic de-a face cu prelucrarea lemnului.

Firma Doralex Com a câștigat șase loturi pentru suma de 89.482,74 de lei, fără TVA, iar firma Coraulis SRL, care are ca obiect de activitate ”tăierea și rindeluirea lemnului” a câștigat un singur lor în valoare de 51.970,15 lei, fără TVA.

Timari cere inversarea sensurilor de circulație

Potrivit documentației depuse, accesul auto, în cazul ansamblului imobiliar dezvoltat de Doralexin, se realizează atât din str. Traian printr-un gang, cât și din str. Daniil Barcean. Accesele pietonale se realizează direct din stradă pentru spațiile comerciale, și din curtea interioară pentru funcțiunile de ateliere, producție, birouri. Pentru hotel, accesul auto în incintă se realizează din str. Traian, printr-un gang. Accesele pietonale în imobil se realizează din domeniul public (pentru funcțiunile comerciale) și din incintă.

Potrivit studiului de trafic realizat de beneficiari, se cere inversarea sensului unic pe str. Emil Petrovici, care va duce conduce la fluidizarea traficului pe str. Traian, segmentul cu sens unic, iar inversarea sensului unic pe str. Haiducului face ca accesul în str. Traian dinspre str. Decebal să fie mai facil. ”Suplimentarea numărului de benzi de circulație prin degajarea spațiilor ocupate de parcările longitudinale la bordură a condus la o reducere a încărcării traficului în intersecție, fapt ce are ca rezultat un acces mai facil, indicele de utilizare al capacității intersecției scăzând de la 123% la 105%”, arată documentația.

În proiectul dezvoltat de Doralex sunt prevăzute 118 locuri de parcare, iar pentru proiectul hotelier se vor amenaja 116 locuri de parcare, arată Gazeta de Cluj.

coral