Aproximativ 130 de migranţi ascunşi în TIR-uri au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră în ultimele 24 de ore, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera cu Ungaria, prin vămile de la Vărşand, Nădlac, Nădlac II, judeţul Arad şi Borş II.

Poliţia de Frontieră Oradea precizează joi, într-un comunicat de presă, că patru cetăţeni din Afganistan au fost depistaţi într-un automarfar condus de un cetăţean român, şi alţi 40 de cetăţeni din Bangladesh şi Pakistan, într-un ansamblul rutier condus de un cetăţean turc, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Alt caz a fost înregistrat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, unde poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre marfa transportată într-un TIR, 21 de persoane, din Siria şi Turcia.

"Acţiuni asemănătoare au avut loc şi la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, unde, în urma unor controale efectuate asupra unor automarfare în care se aflau componente metalice şi piese auto pentru societăţi din Polonia şi Suedia, poliţiştii de frontieră au descoperit 15 cetăţeni din India, Nepal, Afganistan, Bangladesh, Pakistan şi Sudan, ascunşi printre mărfurile transportate. În cursul acestei dimineţi, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş II, colegii noştri au depistat ascunşi, într-un ansamblu rutier, printre geamuri termopan pe suport PVC, 51 de cetăţeni străini. Dintre aceştia, 28 sunt din Bangladesh, 14 din India, şase din Pakistan şi trei din Nepal", se mai arată în comunicatul menţionat.

Potrivit sursei citate, majoritatea persoanelor depistate sunt deţinătoare ale unor permise de şedere valabile în România sau sunt solicitanţi de azil în ţara noastră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

coral