Doi tineri au fost reținuți de polițiști după ce au furat o bijuterie cu diamante în valoare de peste 7.000 de lei dintr-un mall din Cluj-Napoca.

IPJ Cluj informează că furtul a avut loc duminică, 26 iunie, într-un magazin de bijuterii din incinta Iulius Mall Cluj-Napoca. Cei doi hoți, unul în vârstă de 21 de ani și altul de 23 de ani, ambii din Cluj-Napoca, au reușit să fure bijuteria cu ajutorul unui obiect confecționat chiar de ei. 

„Ieri, 28 iunie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 3 Poliție au pus în aplicare două mandate de aducere, pe numele unei tinere de 21 de ani și a unui tănăr de 23 de ani, ambii din municipiul Cluj-Napoca, reținuți ulterior de polițiști pentru 24 de ore, în cadrul activităților de cercetare efectuate într-un dosar penal care vizează comiterea infracțiunilor de furt și complicitate la furt”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj. 

„În fapt, în seara zilei de 26 iunie, polițiștii au fost sesizați de reprezentantul unei societăți comerciale, cu privire la furtul unei bijuterii din aur, cu diamante”, au mai explicat polițiștii.

Cei doi au reușit să profite de neatenția angajaților și au agățat bijuteria aflată într-o vitrină cu un  cârlig confecționat de aceștia pentru a-și „ușura munca”.

„Probatoriul administrat a condus la identificarea celor doi tineri, bănuiți de faptul că în aceeași zi, în jurul orei 17:20, aflându-se în incinta unui centru comercial situat în cartierul Gheorheni, profitând de neatenția personalului, folosindu-se de un obiect confecționat artizanal, ar fi sustras bijuteria, cauzând un prejudiciu de peste 7.000 de lei”, au mai declarat acești. 

„Cei doi au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, iar în urma prezentării magistraților, față de aceștia a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile”, a mai transmis IPJ Cluj.

coral