Bill Gates anunţă că vor muri milioane de oameni din cauz COVID-19. Într-un interviu acordat unei publicaţii internaţionale, fondatorul Microsoft susţine că pandemia de COVID-19 este departe de a se fi terminat şi oferă o profeţie sumbră pentru umanitate.

Bill Gates anunţă că vor muri milioane de oameni din cauza COVID-19

Omul de afaceri susţine faptul că pandemia de coronavirus de la nivel mondial este departe de a fi încheiată. Acesta considera că, din cauza COVID-19 vor muri, milioane de oameni. În pofida faptului că până acum au murit, în urma infectării cu COVID-19, la nivel mondial, 800.000 de oameni.

”Credem în libertate, libertate individuală. Optimizăm pentru drepturile individuale”, a explicat Bill Gates, precizând că susținătorii președintelui Donald Trump au refuzat să poarte măști pentru a semnala furia și rezistența la încălcarea unor libertăți.

Statele Unite ale Americii nu au fost pregatie pentru pandemie

În continuarea interviului, omul de afaceri considera că SUA nu au fost pregătite pentru a face fata cu brio, pandemiei de coronavirus. La începutul pandemiei eforturile de testare au fost lente.

În altă ordine de idei, Bill Gates lauda eforturile Chinei în suprimarea infectărilor cu Coronavirus.

”China a făcut o treabă foarte bună de a opri virusul, datorită abordării tipice destul de autoritare și prin încălcarea drepturilor individuale”, a spus el.

Când se va încheia pandemia de COVID-19

Conform omului de afaceri, pandemia se va încheia odată cu funcţionalitatea unui vaccin anti-covid. Acesta declara că până la finalul 2021, pandemia va dispărea.

Cum crede Bill Gates că va arăta viitorul după criza generată de coronavirus

Cum crede Bill Gates că va arăta viitorul după criza generată de coronavirus. Bill Gates aduce argumente în ceea ce privește vaccinul pentru noul coronavirus și arată că acesta ar trebui oferit persoanelor care au nevoie acută de el și nu către cel care oferă mai mult.

Bill Gates explică de ce nu ar trebui ca vaccinul să fie distribuit către cel mai mare ofertant
Bill Gates afirmă că ne vom confrunta cu o pandemie care se va extinde pe o perioadă mai mare de timp și va fi mai mortală, dacă vom distribui vaccinul către cel mai puternic ofertant de pe piață.

„Dacă lăsăm medicamentele şi vaccinul să meargă către cel mai mare ofertant, în locul oamenilor şi locurilor unde este cea mai mare nevoie, ne vom confrunta cu o pandemie mai lungă şi mai mortală”, spune Gates

De asemenea, acesta mai adaugă că ar trebui să avem lideri care vor lua decizia distribuției vaccinului pe bază de egalitate, și nu pe cel ce oferă mai mult.

”Avem nevoie de lideri care vor face aceste decizii de distribuţie bazându-se pe egalitate, nu pe factorii de influenţă de piaţă.” coral