News Flash:

Bill Gates spune adevărul despre vaccinul COVID-19. Ce problemă ar putea fi întâmpinată

9 Decembrie 2020
2672 Vizualizari | 0 Comentarii
bill gates

Bill Gates spune că vom avea până la șase vaccinuri pe piață până în primăvara anului viitor. Datorită progreselor și accelerării testărilor din ultimele săptămâni, mai multe vaccinuri împotriva Covid-19 vor fi disponibile pe piață la începutul anului următor. Miliardarul și filantropul american spune că, totuși, trebuie să avem grijă la un anumit aspect atunci când acestea vor fi distribite masiv.

Bill Gates anunță șase vaccinuri pe piață până în primăvară

Gates a declarat în cadrul Singapore FinTech Festival că estimează ca în primul trimestru al anului următor vom avea aproximativ șase vaccinuri aprobate. În momentul de față, serul dezvoltat de către americanii de la Pfizer și cei de la BioNTech din Germania au început să primească aprobări din partea statelor. Marea Britanie a început deja campania de vaccinare a populației.

Miliardarul estimează și că vaccinurile dezvoltate de către cei de la Moderna, AstraZeneca, Jhonson & Jhonson dar și Novavax, au o probabilitate foarte mare de a obține în decursul următoarelor luni autorizație. Cea de-a șasea companie nu a fost menționată de către acesta.

Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a acordat autorizație în regim de urgență pentru vaccinul celor de la Pfizer și BioNTech, în urma deciziei de săptămâna trecută. Distribuția acestui vaccin a început în această săptămână. SUA se miscă ceva mai încet, astfel că, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a decis să se supună votului acordarea autorizației peste două zile.

Problema pe care a semnalat-o fondatorul Microsoft

Bill Gates a ținut să îi felicite pe cei din țările dezvoltate care au ales să reglementeze cât mai rapid aprobarea vaccinului și să pună în mișcare procedura de vaccinare a populației. Miliardarul este foarte interesat de acest aspect, având în vedere că fundația Bill & Melinda Gates s-a implicat de-a lungul anilor în proiecte la nivel global cu privire la sănătate publică și vaccinarea populațiilor din țările foarte sărace.

Fondatorul Microsoft vine și cu o atenționare cu privire la problemele ce vor apărea ulterior, fiind de părere că vaccinurile trebuie distribuite în mod corect către toate țările, cu atât mai mult către țările slab-dezvoltate, care mereu au întâmpinat dificultăți în ceea ce privesc tratamentele medicale.

„Reglementatorii din Vest fac o treabă foarte bună. Au desfăşurat într-un mod foarte profesionist acest proces în trei faze, au urmărit efectele secundate şi au urmărit eficienţa. Trebuie să ne asigurăm că realizăm distribuţia într-un mod echitabil şi că nu va hotărî averea unui om dacă se va vaccina primul sau nu”, a mai declarat acesta în cadrul Singapore FinTech Festival, citat de zf.ro .

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0898 (s) | 22 queries | Mysql time :0.032528 (s)