Bill Gates știe care sunt țările care vor scăpa primele de pandemia de coronavirus. Pentru celelalte, printre care s-ar putea număra și România, miliardarul a dat o veste cumplită. El a precizat cât ar mai putea dura până când criza sanitară va lua sfârșit și totul va reveni la normal.

Bill Gates, despre primele țări în care se va încheia pandemia de coronavirus

Cofondatorul Microsoft, în vârstă de 65 de ani, a spus că pandemia de coronavirus nu va lua sfârșit în toată țările din lume, în același timp. Bill Gates este de părere că primele care vor scăpa de COVID-19 vor fi statele bogate. Pentru celelalte, va mai dura ceva vreme, chiar și în contextul în care primul camion cu vaccinul Pfizer-BioNTech a ieşit duminică dintr-o fabrică din statul american Michigan.

”Până în vara anului 2021, ţările bogate vor avea o acoperire a vaccinării populaţiei mai mare decât în alte ţări. Deci, ţările bogate vor reveni în mare parte la normal”, a spus Bill Gates, vineri, pentru publicația Hindustan Times.

Bill Gates, despre când va lua sfârșit pandemia de coronavirus, în toată lumea

Pe de altă parte, Bill Gates a avertizat că restul lumii trebuie să se pregătească să mai îndure încă multă vreme restricțiile de care este nevoie pentru a fi limitată răspândirea noului coronavirus. El a dezvăluit când vor scăpa țările mai sărace de COVID-19.

”Trebuie cu adevărat să eliminăm acest virus, aproape peste tot sau altfel am văzut chiar şi în ţări care au făcut o treabă foarte bună – cum ar fi Australia sau Singapore sau Hong Kong sau Coreea de Sud – că a existat întotdeauna un risc de reinfecţie. Deci, au fost nevoiţi să restricţioneze turismul şi alte călătorii, dar până în vară, acest lucru va începe să se deschidă. Nu vor reveni total la normal, dar cândva în prima jumătate a anului 2022, cred că vom putea spune că ne-am întors la normal”, a spus Bill Gates.

Bill Gates, semnal de alarmă pentru următoarea perioadă

La finalul lunii noiembrie, Bill Gates a dat un semnal de alarmă cu privire la următoarele șase luni. Miliardarul a precizat că lumea ar trebui să fie foarte îngrijorată pentru această perioadă, deoarece numărul de cazuri de COVID-19 ar putea crește mult.

”Ar trebui să fim foarte îngrijoraţi de următoarele 6 luni. Numărul de cazuri va creşte mult. Oamenii ar trebui să înţeleagă că vin ajutoarele medicale, că pot să se comporte mai bine şi să aibă răbdare până în primăvară, când vaccinurile vor începe să reducă cifrele, ne va ajuta şi schimbarea vremii.”, a mai spus Bill Gates.

Bill Gates, avertisment referitor la efectele pandemiei asupra economiei

De asemenea, Bill Gates a avertizat că, în opinia lui, există riscul ca lumea să se confrunte cu o explozie a sărăciei, din cauza efectelor negative pe care le-a avut pandemia de coronavirus. Mai exact, este posibilă cea mai gravă recesiune de la cel de-Al Doilea Război Mondial până în prezent.

Un raport al fundației lui Bill Gates arată că, în urma pandemiei de coronavirus, sărăcia extremă a crescut cu 7%, iar gradul de vaccinare a ajuns la cel mai scăzut nivel din anii ’90, în timp ce efectele economice ale carantinei vor accentua inegalitățile sociale. Mai mult, zeci de milioane de persoane au o situație financiară dificilă, din cauza lipsei siguranței economice și a firmelor ce au dat sau vor da faliment. coral