Frumoasa biserică de lemn de la Ciucea, declarată monument istoric, va fi restaurată. 

„Am avut o întâlnire de lucru cu domnul Prefect Mircea Abrudean și cu Ministrul Culturii, domnul Bogdan Gheorghiu. Biserica de lemn din incinta mănăstirii de la Ciucea, monument istoric, va fi restaurată!”, a declarat Radu Florin Abrudan, primarul comunei Ciucea.

Biserica de lemn din Gălpâia se află în incinta conacului Octavian Goga din Ciucea din județul Cluj unde a fost strămutată și salvată în 1939, pentru a servi unei mănăstiri de măicuțe. Biserica a fost ridicată cel mai devreme în veacul al 18-lea în satul Gălpâia din județul Sălaj. Biserica se află pe noua listă a monumentelor istorice.

Tradiția susține datarea bisericii de lemn din Gălpâia din anul 1597.[2] Din punct de vedere formal, construcția se apropie de bisericile de lemn din Sălaj din secolul 18. Inscripția de pe peretele exterior al navei din 1768 datează sau cel puțin antedatează biserica.

Biserica a fost adusă de Veturia Goga, soția poetului Octavian Goga, în Conacul Octavian Goga din Ciucea în anul 1939 și refăcută în anul următor pentru o comunitate de maici.

coral