News Flash:

Biserica Romano-Catolica din Romania nu participa la alegerea Papei

27 Februarie 2013
1220 Vizualizari | 0 Comentarii
Papa Benedict al XVI lea
Reprezentantii Bisericii Romano-Catolice din Romania nu vor participa la conclavul in cadrul caruia se va alege noul Suveran Pontif de la Vatican pentru ca unicul cardinal roman, Lucian Muresan, a depasit varsta de 80 de ani.

"Papa este ales doar de cardinali care nu au ajuns inca la varsta de 80 de ani. Cardinalul Lucian Muresan din Romania a depasit aceasta varsta, astfel ca nu participa la conclav", a declarat monseniorul Dirschl Johann, vicar general al Episcopiei Romano-Catolice Timisoara.

Cu toate acestea, intreaga crestinatate catolica din Romania se roaga pentru alegerea unui nou Papa, alaturi de ceilalti peste un miliard de catolici din intreaga lume, dupa ce Papa Benedict al XVI-lea si-a anuntat retragerea.

"Ne rugam pentru alegerea noului Papa", a spus monseniorul Dirschl Johann care considera ca noul Papa va continua traditia predecesorilor sai in conducerea Bisericii Romano-Catolice.

Suveranul este ales pe viata, in conclav, de catre cardinalii cu varsta sub 80 de ani.

"Rangurile prelatilor in Curia Romana incep cu secretarul papal si se termina cu cardinalii. Numai cardinalii participa la conclav, unde papa se alege liber. Conform Constitutiei Conclavului, sedintele sunt conduse de camerlengo, iar votul este secret. Momentul cel mai important la alegerea unui Papa este anuntul care se face de la balcon: Habemus Papam!", a detaliat monseniorul Dirschl Johann.

Conclavul in cadrul caruia se va alege noul Suveran Pontif de la Vatican va avea loc pana la data de 31 martie cand se sarbatoreste Pastele catolic.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

papa cardinali crestinatate catolica dirschl johann suveranul conclav
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2768 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017151 (s)